AÖF sınavına girmezsem kaydım silinir mi? AÖF sınava girmezsem ne olur?

27-28 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AÖF güz dönemi vize sınavları öncesinde öğrenciler son gelişmeleri yakından takip ediyor. 1. dönem sonu sınavlarının Ocak ayında düzenleneceği AÖF sınavına girilmediği takdirde kayıtlar silinir mi?

AÖF güz dönemi ara sınavları 27-28 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. AÖF güz dönemi ara sınav giriş yerleri için https://aosogrenci.anadolu.edu.tr/ üzerinden e-Devlet hesabı ile veya Anadolu Üniversitesi hesabı ile giriş yapılarak görüntülenebilir.

AÖF Sınava Girmezsem Ne Olur?

Finallere girilmediği takdirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız. Maalesef bütünleme veya mazeret sınavı imkanları da bulunmamaktadır. Eğer son sınıf öğrencisi iseniz mezun olamaz okulu bir dönem uzatmış olursunuz.

AÖF Sınavına Girmezsem Kaydım Silinir Mi?

17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir. Buna göre Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans/lisans programlarında kayıtlı olup, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerin kayıtlarının silinmesi yasal zorunluluk haline gelmiştir.

Bu durumda, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları 2021-2022 Öğretim Yılında silinecektir. Öğrenimlerine devam etmek ve kayıt haklarını kaybetmek istemeyen öğrencilerimizin bu süreçte kayıtlarını yeniletmeleri gerekmektedir.

Gültan Kışanak Kocaeli cezaevinden çıktı Sokak köpekleri 8 yaşındaki çocuğa saldırdı Filenin Sultanları Hollanda karşısında şov yaptı!
Sonraki Haber