Antalya'da kiralar uçmuş durumda! Öğrenciler ev bulmakta zorluk çekiyor!

"Ukrayna-Rusya savaşından sonra bu durum bir kat daha arttı"

Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, kentte son dönemde artan gayrimenkul fiyatlarını değerlendirdi. Yaklaşık 1 yıldır ev ve arsa fiyatlarının yükseldiğini belirten Çağlar, "Dünyanın tüm ülkelerinden Antalya'mıza çok fazla göç geliyordu. Ukrayna-Rusya savaşından sonra bu durum bir kat daha arttı. Fiyatların artmasının ana sebebi 'ayakçı' diye tabir ettiğimiz yabancıların kayıt dışı emlakçılık yapmasıdır. Hem milletimiz hem devletimiz zarar etmektedir. Burada vergi ödemeden, kendi dini, dili ve ırkından olan hemşehrilerine ev fiyatlarını artırarak verdiler. Bunlar şu an mahkeme yolunda. Bunu gören Türk vatandaşları ise yan taraftaki dairelerin yüksek fiyatını görüp, fiyatlarını artırdı. Bu yüzden fiyatlar astronomik düzeyde seyrediyor" diye konuştu.

Son 1 yılda satış ve kiralamalarda fiyatların yüzde 200 arttığını aktaran Çağlar, "Denetleme yapmamız lazım. Biz emlakçıların emlak komisyonları yüzde 2 alıcı, yüzde 2 satıcıdan veriliyor. Bunlar kendi dilinden insanlardan yüzde 10 komisyon almakta ve hiçbir fatura kesilmemektedir" dedi.

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar... Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler! Meteoroloji il il uyardı: Hem sağanak hem toz! İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı