Ani ölümler neden olur?

“Ani ölümlerde sıklıkla ani kalp durması görülüyor"

Ani ölümler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Baltalı, “Ani ölümlerde sıklıkla ani kalp durması görülüyor. Bunların çok büyük bölümü dakikalar içinde ventrikül taşikardisi veya ventrikül fibrilasyonu gibi ölümcül ritim bozukluklarına bağlı gerçekleşiyor” diye konuştu. 

"Kalp hastalığına yol açan her türlü neden ani kalp durmasına yol açabilir”

Prof. Dr. Mehmet Baltalı, “Ayrıca saatler içinde gerçekleşen yaygın kalp krizi nedeni ile oluşan kalp kası hasarı sonucu kalp kasının kasılmasında bozukluk ve buna bağlı pompa yetersizliği yani kalp yetersizliği de sık rastlanan nedenler arasında yer alıyor. Genetik nedenleri vardır ancak çok seyrektir. Çok fazla insanda gözükmez ama normal kalp krizine kalp hastalığına yol açan her türlü neden ani kalp durmasına yol açabilir” İfadelerini kullandı.

Tükenmişlik sendromu nedir? Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in bileti kesildi! İşte yeni adresi... Meteoroloji o illeri açıkladı! Toz taşınımı ve yerel yağışa dikkat! Uçakta korku dolu anlar! Milli Piyango sonuçları 19 Mayıs 2024!