Amerikan Forbes yazdı! Türkiye'nin askeri uçakları 2023'te göklerde

KIZILELMA

Analiz yazısında, "Muhtemelen 2023'te ilk kez uçan başka Türk uçakları ve insansız hava araçları göreceğiz. Bayraktar Kızılelma Kasım 2022'de ilk Otomatik Taksi ve Koşu Testi'ni başarıyla tamamladı. İlk uçuşu büyük olasılıkla 2023'ün başlarında başlayacak" denildi.

Kızılelma'nın Çin yapımı Chengdu J-20'ye benzeyen bir uydu-delta konfigürasyonuna sahip olduğuna dikkat çekilen yazıda, "Kızılelma ayrıca dahili bir silah bölmesine sahiptir ve hatta havadan havaya füzeler ateşleyebilir, bu da ona potansiyel olarak düşman uçaklarına veya helikopterlerine karşı koruma sağlar" ifadeleri kullanıldı.

Kızılelma'nın Aselsan yapımı Aktif Dizin Taramalı Radar (AESA) ile donatılacağı ve TCG Anadolu'ya konuşlandırılacağı bilgisi de yazıda yer aldı.

Tükenmişlik sendromu nedir? Meteoroloji o illeri açıkladı! Toz taşınımı ve yerel yağışa dikkat! Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in bileti kesildi! İşte yeni adresi... Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? Uçakta korku dolu anlar! Pendik’te korkunç saldırı: Kafede oturan kişiyi öldürüp kaçtı