'Altına hücum' dijital dünyaya sıçradı: NFT'lerin pazar büyüklüğü 22 milyar dolara ulaştı

Son dönemin en büyük dijital trendlerinden NFT'lerin toplam pazar büyüklüğü 2021 yılında 22 milyar dolara ulaştı. Pazarın büyümesinde ana akım şirketlerin de bu alanda yatırım yapmasının etkili olduğunu belirtirken, uzmanlar bu durumun sürdürülemez olduğunun altını çizdi.

Dijital dünyada hızla trend olan NFT'lerin global büyüklüğü artmaya devam ediyor. Son dönemde büyük çılgınlığa neden olan ve bazı koleksiyoncuların yatırım aracına dönüştürdüğü NFT'lerin toplam pazar büyüklüğü 22 milyar dolara ulaştı.

Satışları takip eden DappRadar adlı firmanın açıkladığı verilere göre, 2020 yılında 100 milyon dolar olan NFT pazarının büyüklüğü 2021 yılında 22 milyar dolara çıktı. Şimdiye kadar yayınlanan en büyük 100 NFT'nin toplam pazar değeri ise 16,7 milyar dolar oldu.

EN BÜYÜK SATIŞ 69,3 MİLYON DOLARA GERÇEKLEŞTİ

2022 yılında yapılan en büyük NFT satışı açık artırmayla 69,3 milyon dolara satılan 'The First 5000 Days' oldu. Başka bir büyük satışta ise ünlü isimlerin profil fotoğraflarından oluşan koleksiyon 'Bored Ape Yacht Club' 26,2 milyon dolara satıldı.

DappRadar, NFT ticaretindeki artışta önemli bir faktörün, ana akım işletmelerin mücadeleye girmesi olduğunu söyledi.

DİJİTAL BİR ALTINA HÜCUM

NFT'lerde bir yılda yaşanan olağanüstü büyüme sonrası yatırım uzmanları uyarılar yaptı. Söz konusu durumun sürdürülemez olduğunu belirten uzmanlar, 'Dijital altına hücumun' belirtlilerinin görüldüğüne dikkat çekti.

1 Mayıs İşçi Bayramı önemi nedir? Neden kutlanır? AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e tepki! Türkiye Schengen vizesini engelliyor iddiasına yanıt!
Sonraki Haber