Alper Gezeravcı kimdir? Türkiye uzay yolcusu Alper Gezeravcı kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknofest festivalinde yaptığı konuşmada uzaya gidecek iki Türk vatandaşının isimlerini açıklamıştı. Bu çerçevede uzaya giden Alper Gezeravcı'nın yaşamı merakla araştırılıyor. Peki, Alper Gezeravcı kimdir? Türkiye uzay yolcusu Alper Gezeravcı kaç yaşında? Ayrıntılar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mayıs ayında başlattığımız süreçte bir asil, bir yedek olmak üzere 2 uzay yolcumuzu belirledik." demişti. Bu çerçevede, Türkiye'nin uzay yolcusu Alper Gezeravcı oldu.  Yedekteki isim ise Cihangir Atasever oldu. Peki, Alper Gezeravcı kimdir? Türkiye uzay yolcusu Alper Gezeravcı kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

ALPER GEZERAVCI KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

Alper Gezeravcı uzaya gidecek ilk uzay yolcusu olarak açıklandı. Yedek isim ise Cihangir Atasever oldu.

Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği mezunu Alper Gezeravcı ABD Hava Kuvvetleri Tenoloji enstitüsü Harekat Araştırması alanında yüksek lisans yapmıştır.

Şu anda F-16 pilotu ve Standardize Filo Akademik Kol Komutanı olan uzaya gidecek ilk isim 1 yıldır Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev alıyor.

Alper Gezeravcı'nın hayatına yönelik detaylı bilgi bulunmamaktadır. Detaylar belli olunca haberimizde yer vereceğiz...

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber