Alparslan Büyük Selçuklu Öke Hatun Kimdir? Öykü Gürman Kaç Yaşında, Hangi Dizilerde Oynadı?

Öke Hatun kimdir, tarihte var mı soruları dizinin yeni sezonu başladığı anda merak edilir oldu. Alparslan Büyük Selçuklu oyuncuları arasına yeni katılan Öykü Gürman, Öke Hatun rolüyle ilk sınavını verdi. İzleyiciden geçer not alan performansıyla bu sezon dizinin en çok konuşulan ismi olacak. Peki Öke Hatun'u oynayan Öykü Gürman Kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

Alparslan Büyük Selçuklu ikinci sezonu bu akşam başladı. Geçtiğimiz sezona damga vuran dizinin sezon finalinde hatırlanacağı gibi Fahriye Evcen ayrılmıştı. Bu sezon ise Seferiye Hatun ve Öke Hatun gibi karakterler diziye dahil oldu. Alparslan Büyük Selçuklu'da Öke Hatun'u oynayan Öykü Gürman ise yeni sezon oyuncularından. Peki Öykü Gürman kimdir?

Öykü Gürman'ın oynadığı Öke Hatun tarihte var olmayan bir karakterdir. İbrahim Yınal'ın eşi olan Öke Hatun kurgu bir karakterdir. Dizide ise kendini şu sözlerle ifade eder:

"Alaylar bağlanıp kurşunlar düzüldüğünde, sefer vakti geldiğinde erimin bir adım gerisinde ben varım! İbrahim Yınal2ın gölgesinde titreyen kalp benim. Onun üzerine gölge düşürecek olan yine ben. Bir başbuğun hatunuyum. Buğu tutmaz gözlerim. Kah gülüşüyle şenlendim. Kah kahrıyla kinlendim. Hakkı olan tahtı alması için önümüze çıkan kim olursa yok edeceğime yeminler ettim. Ben İbrahim Yınal'ın hatunu ÖKE. Mevlam ömrümden alıp eriminkine ekleye!"

ÖYKÜ GÜRMAN KİMDİR?

1982 doğumlu olan Öykü Gürman, Türk pop şarkıcısıdır. Akdeniz ve Arap müziğini harmanlayarak müzik yapan sanatçıdır. Video paylaşım sitesi YouTube'a ikiz kardeşi Berk ile birlikte yükledikleri videoda seslendirdikleri "Evlerinin Önü Boyalı Direk" şarkısı ile tanınmışlardır. Bu video Mayıs 2008 itibarı ile 10 milyon 800 bin kez izlenmiş,[kaynak belirtilmeli]albüm yaptıktan sonra çektikleri klipleri de 6 milyon 850 bin kez izlenmiştir. Ancak videoları Ağustos 2008'de kaldırılmıştır.

Meteorolojiden İstanbul için sağanak yağış uyarısı! Benzin ve motorine zam! Akaryakıtta yeni dönem Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı!
Sonraki Haber