Alanya'da uygun fiyatlı tatilin adresi: Odamax!

Tatil için Antalya’nın en beğenilen ilçelerinden biri olan Alanya’yı seçebilirsiniz. Alanya’da bir yandan denizin ve güneşin tadını çıkarırken diğer yandan tatilinizi çok daha eğlenceli kılabileceğiniz aktivitelere de katılabilirsiniz. Elbette gezebileceğiniz yer sayısı da çok fazla olduğundan muhteşem bir tatil dönemi yaşamanız hiç zor olmayacaktır. Alanya’da yapılacak aktivitelere bazı örnekleri yazımızda bulabilirsiniz.

Alanya yat limanına uğramanız durumunda bölgedeki mağaraları gezmenizi sağlayacak olan tekne turlarına katılabilirsiniz. Tekne gezileri günübirlik yapılabildiği gibi saatlik olarak da düzenlenebiliyor. İlk olarak Korsanlar Mağarası’na ulaşım sağlanıyor ve turistlerin bu mağarayı gezmeleri mümkün oluyor. İçerisinde farklı renklerde çok sayıda kayanın yer aldığı bu ilginç mağaranın uzunluğu 10 metredir. Tekneler ise 5 metre kadar iç kısma giriyor ve bu renkli kayaları daha yakından görme şansınız oluyor.

Bu arada mağaralarda molalar da verildiğinden yüzme ya da dalış yapma fırsatının da olduğunu ekleyelim. Aşıklar Mağarası bir diğer gezi noktası oluyor. Girişi 72 metre olan bu mağaranın da son derece ilginç bir iç yapıya sahip olduğunu belirtelim. Fosforlu Mağara, gezebileceğiniz bir diğer mağara olacak. Bu ismi almasının nedeni ise mağaranın altından sızan ışıklar oluyor. Denize eşsiz bir renk veren bu ışıklar gece saatlerinde bile rengarenk bir deniz görüntüsü oluşturmayı başarıyor. Mağara tekne turlarının tatilinize muhteşem bir deneyim katacağından emin olabilirsiniz.
 
Mavi Bayraklı Plajlarda Yüzün!

Bilmeyenler için Alanya’nın mavi bayraklı plajlara sahip bir tatil bölgesi olduğunu belirtelim. Özellikle Kleopatra Plajı, ünü ülke sınırlarını da aşmış bir kumsaldır. 2 km uzunluğa sahip olan plaj, turistlerin çok fazla ilgisini çekiyor. Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın bir dönem burada yaşadığı ve bu plajda güneşlendiği sanılıyor. Muazzam bir kumsalda güneşlenmenin tadını çıkarmak için mutlaka uğramanız gereken plajlardan biridir.
Eğer sığ bir denize sahip plajları seviyorsanız merkeze sadece 24 km mesafede yer alan İncekum Plajı tam size göre demektir. Arka kısmında geniş çam ormanları yer aldığından doğa ile baş başa bir tatil yapmanız mümkün oluyor. Peki, bölgenin plajları sadece sıraladıklarımızdan ibaret mi? Elbette hayır! Aşağıda gördüğünüz mavi bayraklı plajlarda da güneşlenebilir ve Alanya’nın tadını çıkarabilirsiniz.

Portakal Plajı
Kargıcak Plajı
Damlataş Plajı
Ulaş Plajı
Mahmutlar Plajı
Kestel Plajı
 
Köprülü Kanyon’da Rafting Yapın!

Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biri Alanya’dır. Çünkü Köprülü Kanyon rafting için gayet uygun bir alandır. Rafting deneyimi yaşamak isterseniz rotanızı bu kanyona çevirmeniz yeterli olacaktır. Aynı zamanda doğa yürüyüşleri de düzenlendiği için raftinge sıcak bakmayanlar da seçimini trekking yönünde yapabilir. Bu arada kanyonda antik Roma köprülerini de görebilirsiniz. Oldukça dik kanallara sahip olması ise bu bölgede dikkatli olmayı gerektiriyor. Bu arada kaya tırmanma etkinliğine ilgi duyanlar için de Köprülü Kanyon ideal bir yerdir.
 
Alanya Kalesi’nden Akdeniz’i İzleyin!

Her etkinlik içerisinde adrenalin barındırmak durumunda değildir. Tatil keyfinizi taçlandırmak için Alanya Kalesi’ne gidebilir ve muhteşem manzaralar eşliğinde vakit geçirebilirsiniz. 250 metre yüksekliğe sahip olan kale, oldukça sarp kayalıklar üzerine inşa edilmiş olmasıyla ön plana çıkıyor. Üstelik bu kadar yüksekte inşa edilmiş olan kalenin üzerinde yine yüksek surlar da bulunuyor. 83 adet kule, 140 adet burç ve 1200 adet sarnıcı olan bu kalenin ihtişamı kuşkusuz sizi de çok etkileyecek. Kaleye çıktığınızda harika bir Akdeniz manzarası görme şansınız da olacak. Kalenin genellikle fotoğrafçılar tarafından sıklıkla ziyaret edildiğini de ekleyelim.
 
Kızılkule ve Alanya Etnografya Müzesi’ni Gezin!

Kızılkule 1226 yılında inşa edilen ve günümüze dek ayakta kalmayı başaran kulelerden biridir. Alanya merkeze gayet yakın bir konumda bulunan bu kuleyi ziyaret edebilirsiniz. Kule, 5 katlı olarak inşa edilmiş ve sekizgen bir şekle sahip olmasıyla da beğeni topluyor. Kulenin ikinci katında ise Alanya Etnografya Müzesi yer alıyor. Müzede çok sayıda farklı eseri görebilirsiniz. Bu arada kulenin bir de açık teras alanı bulunuyor. Bu alana da ziyaretçiler çıkabilir ve bambaşka bir Alanya manzarası görmenin tadını çıkarabilir. 
 
Damlataş Mağarasını Gezin!

Ulaşımın son derece kolay olduğu bu mağara, gezebileceğiniz en özel doğal alanlardan biridir. Mağaranın hemen ön kısmında muhteşem bir plaj ve tertemiz deniz yer alıyor. Sarkıtlar ile süslenmiş olan mağara içi ise ilginç bir görüntüye sahip olmasıyla turistlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Mağara içinde nem oranının %90 olduğunu da belirtelim. Havası ise 20 ila 25 derece sıcaklıkta olduğundan serinlemek isteyenler de Damlataş Mağarası’nın yolunu tutuyor.
 
Yamaç Paraşütü Yapın!

Alanya’da yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biri de yamaç paraşütüdür. Akdeniz ve Alanya bölgesini kuşbakışı izleme deneyimini yaşamak isterseniz hemen yamaç paraşütü etkinliğine yönelebilirsiniz. 800 metre yüksekliğe sahip olan tepeden başlayan uçuşlar Kleopatra Plajı’nda sonlanıyor. Sürenin ise yaklaşık olarak 20 dakika dolaylarında olduğunu söyleyebiliriz. Çok basit ve kısa süreli bir eğitim aldıktan sonra iki kişi olarak yapılan yamaç paraşütü deneyimini siz de yaşayabilirsiniz.
 
Manavgat Şelalesi’ni Gezin!

Artık Antalya’nın simgelerinden biri haline gelmiş olan Manavgat Şelalesi mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Keşfedilmemiş muhteşem doğal güzellikleri bünyesinde barındıran bu eşsiz bölgede siz de zaman geçirin. Özellikle kent hayatının stresinden ve yorgunluğundan kısa zamanda arınmak isteyenler için bu bölgenin harika bir seçim olacağını söyleyebiliriz. İçerisinde çay bahçeleri gibi yiyecek ve içecek servisinin yapıldığı işletmeler de bulunuyor.
 
Sapadere Kanyonu’nda Doğa Yürüyüşüne Çıkın!

Alanya’da yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biri de Sapadere Kanyonu’nda doğa yürüyüşü yapmanızdır. Merkeze 40 km uzaklıkta olan bu bölge son derece sakin ve huzurlu bir atmosfere sahiptir. Kanyonda 400 metre yüksekliğe sahip sarp kayalar bulunuyor. Doğa yürüyüşü yaparken çok sayıda küçük gölet ile karşılaşacaksınız. Kanyonun 360 metre uzunluğa sahip olduğunu da hatırlatalım. Çevresinde piknik alanları da olduğundan bu bölgede yaşayan halkın da sıklıkla rotasını çevirdiği yerlerden biridir.
  
Alanya’nın Gece Hayatında Eğlenin!

Gece hayatını sevenler için de Alanya eğlenceli seçenekler sunmayı başarıyor. Çok sayıda eğlence mekânı olduğundan canlı müzik dinlemek isteyenler ya da parti odaklı gece hayatını sevenler için seçeneklerin fazla olduğunu söyleyebiliriz. Sonuç olarak Alanya gün içerisinde gezmek, yüzmek ve güneşlenmek, gün sonunda ise eğlenmek isteyenlere de hayallerindeki gibi bir tatil yaşatmayı başarıyor.
 
Alanya’da Otel Bulmanın Kolay Yolu Ne?

Uzun bir yaz sezonuna sahip olan, sezonun başından itibaren büyük bir ilgi gören Alanya’da uygun fiyatla konaklayabileceğiniz bir otel bulmanın zor olduğunu düşünmeyin. Eğer çok sayıda kişi gibi siz de Odamax internet sitesine tıklarsanız her bütçeye uygun olan Alanya otelleri listesine anında ulaşabilirsiniz. Bu liste içerisinden dilediğiniz oteli seçebilir ve ön ödeme olmadan yerinizi ayırtabilirsiniz. Ücretsiz olarak iptal etme imkanınızın da olduğunu belirtmeliyiz.

Odamax.com üzerinden otel seçimi yapmanın gayet kolay olduğunu unutmayın! Otelleri inceleyebilir ve gecelik kişi başı konaklama ücreti bilgisine de ulaşabilirsiniz. Beklentilerinize ya da bütçenize uygun olan oteli seçtikten sonra hemen yerinizi ayırtabilirsiniz!

4 Mayıs 2024 Cumartesi TJK at yarışı programı açıklandı! Yaza girerken final yapan diziler hangileri? 3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber