Akıllı telefon pazarında zirvenin adı 13 yıl sonra el değiştirdi! İşte tahtın yeni sahibi...

Dünya çapında akıllı telefon pazarında 13 yıl aradan sonra ilk kez zirve el değişti. Apple, yılın son döneminde güç kaybediyor gözükmesi, hisse değerinde liderliği kaybetmesine rağmen iPhone 15'in son çeyrek performansı ile Samsung'u ezici şekilde geride bırakarak 2023 yılının liderliğini almayı geri başardı. ABD'li üreticinin son çeyrekteki telefon sevkiyatı 80.5 milyon adet olurken, Samsung ise bu dönemde 53 milyon adette kalarak rakibine toplam liderliği de kaybetti.

Tüketici elektroniği pazarının en güçlü satış elemanlarından olan akıllı telefonlarda zirve uzun bir zamandır ilk kez değişti. Adı Samsung olmayan bir şirket en son 2010 yılında akıllı telefon satışlarında birinci olmayı başarırken, ABD'li teknoloji devi Apple bu hegemonyayı 2023 yılında kırmayı başardı.

Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dursun Özbek'in seçimdeki rakibi ortaya çıktı! Ünal Aysal sürprizi... CarrefourSA'dan yağ ve gıda ürünlerinde ucuzlatan indirim fırsatları!