Akıllı telefon kullanıcıları dikkat! Yazılım uzmanları uyardı! 100 milyon kez indirilen o uygulamalar banka bilgilerinizi çalıyor!

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte pazar payları giderek artan akıllı telefonlar, kolaylıklar yanında birtakım tehditleri de beraberlerinde getirdi. Uygulamalar aracılığı ile akıllı telefonlar ve dolayısı ile de kullanıcıların kişisel verilerine sızan kötü yazılımlar günden güne artarken yazılım uzmanlarından bir uyarı daha geldi. İşte o uyarıya ilişkin ayrıntılar…

Teknolojinin gelişimi, gündelik hayatın koşuşturmalı düzeni içerisinde birçok yararı beraberinde getirdi. Akıllı cihazların varlıkları sayesinde hem zamandan tasarruf edebilen hem de bilgiye daha kolay erişebilen kullanıcılar, ayrıca bankacılık işlemlerinden alışverişlerine kadar tüm sorumluluklarını akıllı cihazları üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Banka, alışveriş merkezleri ve diğer alanlarda oluşan insan yoğunluğunun da önüne geçerek birçok farklı alanda önemli yararların ortaya çıkmasına aracılık eden akıllı cihazlar, bugün tüketicilerin temel ihtiyaçlarından biri olarak öne çıkmaya başladı.

Hemen hemen her alanda büyük faydalar sağlayan akıllı cihazlar günden güne gelişmeye devam ederken Google Play ve App Store aracılığı ile cihazlara indirilebilen birçok uygulama da tersi yönde etki etmeye başladı. Kötü yazılımlar aracılığı ile akıllı telefon kullanıcılarının bankacılık bilgileri dahil olmak üzere tüm kişisel bilgilerine erişmeye çalışan korsanlar, son dönemlerde dikkat çekmeye başladı. Bu noktada yeni kötü yazılımların da tespit edilmiş olduğunu belirten yazılım uzmanları, Android kullanıcılarına önemli uyarılarda bulundu.

60 YASAL UYGULAMADA TESPİT EDİLDİ!

BleepingComputer tarafından düzenlenmiş olan bir habere göre Google Play’e sızdığı tespit edilmiş olan “Goldoson” isimli kötü niyetli yazılım, 60 yasal uygulamada yakalandı. Toplamda 100 milyon indirmeye sahip olan yasal uygulamalarda tespit edilmiş olan Goldoson isimli kötü niyetli yazılımın, kullanıcıların kişisel verilerini, yüklü olan diğer uygulamaları, Bluetooth ve WiFi bağlantılı cihazları ve yanışı sıra GPS konumlarını toplayıp arkada planda reklamlara tıklayarak reklam sahtekarlığı yapıyor.

DAHA ÖNCE DE BİLDİRİLMİŞTİ!

Goldoson isimli zararlı yazılımın üçüncü taraf bir kütüphaneye entegre edilmiş olduğu ve kullanıcıların cihazlarını kaydederek veri toplama algoritmasını uzaktan yönettiği tespit edildi. Google’ın Tehdit Analiz Grubu’nun Çin taraftarı dezenformasyon ile ilişkilendirilmiş olan bir grup ile mücadele ettiği belirtilirken bu grubun toplu hesap satıcılarından yeni hesaplar aldığı ve dezenformasyon içeriklerini yaymak için kullanılan hesapları yeniden düzenlediği öğrenildi.

Kamuda tasarruf için yeni karar! BİM'e ucuza Philips Airfryer geliyor! BİM 7-10 Mayıs aktüel ürünler... İstanbul'da yaşayanlar dikkat: Hafta sonu elektrik kesintisi olacak!
Sonraki Haber