Akıllı Şoför Sistemi ile metrobüs kazaları son buluyor

"Ulaşım hatlarını kullanan Şoförlerimiz, operatörlerimiz ve kaptanlarımızın  koluna takmış olduğu bir akıllı saat yardımı ile kalp atışlarını, nabızlarını ve bununla beraber sağlık verilerinin tamamını bir yazılımda topluyoruz"

İstanbul'da son zamanlarda meydana gelen metrobüs kazaları sonrasında Türkiye'nin genç yazılımcıları harekete geçti. Balıkesir'de faaliyet gösteren bir firma, bir otomasyon ile metrobüs kazalarının önüne geçecek projeyi hayata geçirdi. Projeyle ilgili bilgi veren Bilgisayar Mühendisi Erdenay Karagöz, "Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini bitirdim. Sektörün içerisinde 15 yıldan beri aktif olarak çalışmaktayız. Elektronik ile birlikte yazılım ve donanımı bir araya getirdik. Daha önce yapmış olduğunuz projeler de mevcut. Akıllı ev sistemleri, akıllı sera sistemleri, akıllı sağlık sistemleri, akıllı otel sistemleri gibi çalışmalarımız oldu. Yüzde 99 yerli üretimde bulunuyoruz. Yazılımı da bize ait, donanımı da bize ait. Akıllı şoför sistemi diye bir sistem geliştirdik biz. Yazılımla donanımın bir araya gelmesiyle oluşan bir otomasyon. Şoförlerimize ya da operatörlerimize ya da kaptanlarımıza, yani bir araç kullanan kişilerin koluna takmış olduğu bir akıllı saat yardımı ile kalp atışlarını, nabızlarını ve bununla beraber sağlık verilerinin tamamını bir yazılım aracılığıyla ortak bir havuzda toplayan bir çalışma bu" dedi.

O illerde sağanak ve rüzgar etkili olacak? Gündeme sarsan iddia! Fethullah Gülen kaçırıldı mı? Galatasaray'ın Konya 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Davinson kararı BİM'e ucuza elektrikli bisiklet geliyor! Fenerbahçe'nin 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Joshua King sürprizi DEM Partili belediyeden sağlık çalışanlarına pes dedirten mobbing!