AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu?

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde AK Parti'nin belediye başkan adayları arasında yer alan Hilmi Türkmen'in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Bu çerçevede Hilmi Türkmen'in kim olduğu ve hangi görevlerde bulunduğu arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Hilmi Türkmen kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? İşte, Hilmi Türkmen hayatı ve siyasi kariyeri hakkında merak edilen detaylar...

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde AK Parti'nin belediye başkan adayları arasında yer alan Hilmi Türkmen'in yaşamı ve profesyonel geçmişi büyük bir ilgiyle inceleniyor. Araştırmacılar, Hilmi Türkmen'in kimliği, kariyeri ve özgeçmişi hakkında detaylı bilgilere erişmek için çeşitli arama motorlarını kullanıyor. Peki, Hilmi Türkmen kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? İşte ayrıntılar...

HİLMİ TÜRKMEN KİMDİR?

Hilmi Türkmen, 1 Mart 1973 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1996 yılında serbest avukat olarak Üsküdar’da mesleğe adım attı.

Sosyal hayatına dair çeşitli katkılarda bulunan Türkmen, çeşitli eğitim, kültür ve sosyal yardım alanlarındaki sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın kuruculuğunu ve Mütevelli Heyeti Üyeliği gibi önemli görevler üstlendi.

HİLMİ TÜRKMEN'İN SİYASİ KARİYERİ

Siyasi kariyerine 1992 yılında Refah Partisi Üsküdar Gençlik Kolları'nda başlayan Türkmen, Fazilet Partisi'nde Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. AK Parti'nin kuruluş süreci ile birlikte Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2002 genel ile 2004 yerel seçimlerinde AK Parti Üsküdar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlendi. Ayrıca, 2003 – 2004 yıllarında AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini yürüttü.

Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde, 2004 – 2014 yılları arasında Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerini başarıyla sürdürdü. Bu süre zarfında birçok sosyal, kültürel ve altyapı projelerine liderlik etti.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçilen Hilmi Türkmen, beş yıllık başkanlık dönemi boyunca birçok projeyi hayata geçirdi. Türkiye’nin ilk altın LEED sertifikalı akıllı kamu binası olan Üsküdar Belediye Başkanlığı binasını hizmete sunarak dikkat çekti. Ayrıca, Valide Sultan Gemisi ile Üsküdar ve İstanbul sakinlerine ücretsiz Boğaz turu imkanı sağladı ve şehre beş yeni meydan kazandırdı.

 
 
5 Mayıs 2024 Pazar TJK at yarışı sonuçları açıklandı! 6 Mayıs 2024 Pazartesi TJK at yarışı programı açıklandı! Yeşilçamın sevilen ismi Serpil Çakmaklı'dan büyük itiraf!
Sonraki Haber