Aile ve Sosyal Hizmetler, doğal afetlerden etkilenenlere destek veriyor! İşte acil-afet durum başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, afet ve acil durum hallerinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından vatandaşlarımızın gıda, giyim, barınma vb. temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımlar yapılmaktadır. Peki, afet-acil durum yardımı başvurusu nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara afet-acil durum yardımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 oranındaki depremin 10 ili etkilemesi sebebilye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen acil-afet durum yardımları gündeme geldi... 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ACİL-AFET DURUM YARDIMI KAPSAMI 

- Afet ve acil durum hallerinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından vatandaşlarımızın gıda, giyim, barınma vb. temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımlar yapılmaktadır. 

- 18 yaş üstü vatandaşları kapsamaktadır. 

- Afet ve/veya acil durum halinden etkilenen vatandaşlar (Olayın meydana geldiği tarihten itibaren ilk bir ay içerisinde muhtaçlık koşulu aranmaksızın)

- Acil ve temel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince ihtiyaca göre belirlenmektedir. 

- Durumun aciliyeti göz önünde bulundurularak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenmektedir.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ACİL-AFET DURUM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ali ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veirlen acil-afet durumu yardımı başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Diğer taraftan, başvuru sürecine yönelik sorularınız için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iletişim bilgileri şı şekildedir: 

Adres: Alemdar, Prof. Kazım İsmail Gürkan Cd. No:10, 34110 Fatih/İstanbul

Telefon: (0212) 511 42 75

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber