Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımları nelerdir? Gıda, doğum, yaşlı, engelli yardımı başvuru şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gıdandan doğuma kadar pek çok alanda vatandaşlara maddi ve manevi yardım sağlıyor... Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımları büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımları nelerdir? İşte, gıda, yakacak, doğum, yaşlı, engelli yardımı başvuru şartları! Ayrıntılar haberimizde....

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı , gıda, doğum, engelli, yaşlı, dul maaşı ve çocuk yardımı gibi birçok alanda vatandaşlara maddi destek veriyor... 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yardım talebinde bulunacak olan vatandaşlar bazı başvuru şartlarını da karşılaması ve gerekli evrakları eksiksiz bir şekilde teslim etmesi gerekiyor. 

Ülkemizdeki muhtaç ve yoksul ailelerin daha rahat ve daha huzurlu bir yaşam sürebilmeleri adına onlara şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, doğum yardımı, SED yardımı, gıda ve erzak yardımı gibi birçok yardım yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımları; 2022 yılında da hız kesmeden devam ediyor.

Yoksul ve muhtaç vatandaşlar; ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek, burada sosyal yardım başvuru formu doldurabiliyor ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımlarına başvurabiliyorlar.

Pandemi sürecinde dar gelirli vatandaşların bu süreci daha rahat atlatabilmeleri adına onlara yardım eli uzatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pandemi sosyal destek yardımına ise vatandaşlar; e-devlet üzerinden kolaylıkla TC kimlik no ve e-devlet şifre bilgileriyle başvurabiliyorlar.

Yoksul ailelerin kış günlerinde ısınma ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına onlara yakacak yardımı yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; hane halkı kişi başı aylık ortalama kazancı, asgari ücretin 1/3’ünün altında olan ailelere kömür ve odun yardımı yapıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak her il ve ilçede faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kayıt olanlar; gıda ve erzak yardımı alabiliyorlar.

 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İLETİŞİM BİLGİLERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iletişim bilgiler ise şu şekildedir:

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit polisin ailesine başsağlığı mesajı Şırnak'ta askeri araç devrildi! 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralı... Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklama yapıyor!
Sonraki Haber