Afrodizyak etkisi yaratıyor! Yasemin yağının faydaları neler?

Yasemin bitkisinin beyaz çiçeklerinden elde edilen esansiyel bir yağ olarak bilinen yasemin yağı sadece parfüm üretiminde kullanılmıyor. Güzel kokusunun dışında yasemin yağı, enfeksiyon hastalıklarından cinselliğe kadar pek çok açıdan fayda sağlıyor. Peki, Yasemin yağı ne işe yarar? İşte detaylar...

Yasemin yağının depresyona karşı etkili olduğu bilinmektedir. Aromaterapi masajında kullanılan yasemin yağının özellikle etkili olduğu bulundu. Yasemin yağı, antibakteriyeldir. Yapılan çalışmalar sonucu çeşitli oral mikroorganizmalara karşı antimikrobiyal aktivite gösterdiği ortaya çıktı.

Yasemin yağı, seyreltilerek cilde uygulandığında pamukçuk gibi oral enfeksiyonlar için durulama olarak kullanıldığında enfeksiyonların tedavisinde ve önlenmesinde etkili olabilir.

Yasemin yağının spazm ve kramplar üzerinde olumlu etkileri vardır. Evde kramp giren bölgeye yasemin yağı ile masaj yaparak rahatlayabilirsiniz. Yasemin yağı yara dokusu oluşumu yoluyla yara iyileşmesini teşvik edebilir. Yasemin yağı cilt enfeksiyonlarının tedavisinde yararlı olan antiseptik özelliklere sahiptir.

Akaryakıt fiyatları güncellendi! İşte güncel benzin, motorin fiyatları Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım düğün hazırlıklarına başladı! Altın düşüyor! İşte güncel altın fiyatları Meteoroloji'den ciddi uyarı: 11 kente sağanak yağış ve dolu geliyor AK Parti 2024 yerel seçimlerinde neden oy kaybetti? Cezaevinden tahliye edilen Nihal Candan'ın son hali şaşkınlık yarattı