Afgan kadınlar yeni hükümette yer almak için sokaklara çıkıp eylem yaptı!

ABD'nin çekilmesi ile birlikte yönetimi devralan Taliban'ın 'Yeni hükümette kadın bakan olmayacak' açıklamaları üzerine kadınlar caddelere çıktı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde ellerinde dövizlerle toplanan kadınlar, kurulacak yeni hükümette kendilerine de yer ayrılmasını ve daha fazla hakka sahip olmak istediklerini belirtti.

This browser does not support the video element.

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi devralmasının ardından yeni hükümetin detayları da ortaya çıkmaya başladı. 


HÜKÜMETTE YER ALMAK İÇİN EYLEM YAPTILAR

Daha önce Taliban, kadınların şeriat kurallarına göre iş ve eğitim hayatında yer alabileceğini açıklamıştı. Bu söylemi yeterli bulmayan kadınları, Kabil'de sokağa indi. TRT muhabiri Ahmet Görmez'in görüntülediği karelerde, kadınların Taliban'dan daha fazla hak talebiyle eylem yaptığı anlar yer aldı.

TALİBAN KADINLARA MÜDAHALE ETMEDİ

Eylemin yapıldığı kavşaktan geçen Taliban araçları ile kadınlar karşılaşmasında ise herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı.

İşte Afgan kadınların yürüyüşünden görüntüler...

Terör destekçileri İsviçre'de Bayraktar TB2 maketi yaktı 6 yaşındaki oğlunu 'şişmansın' diyerek koşu bandında koşturdu! ABD polisinden Filistin destekçisi öğrencilere sert müdahale AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e tepki! Medine'yi sel vurdu: Sokaklar göle döndü Mahmud Abbas'ın tek derdi İsrail'in güvenliği!