Açlık otunun muhteşem faydaları!

Sinameki otunun farklı bir türü olan açlık otu özellikle zayıflamak isteyenlerin tercih ettiği otlar arasında yer alıyor. Çin, Pakistan ve Hindistan’da yetişen açlık otu aslında öncelikli olarak mide rahatsızlığı yaşayanların tercih ettiği bir bitkiydi. Ancak son dönemlerde zayıflamak isteyenlerin de tercih etmesiyle ülkemizde oldukça popüler hale geldi.

Açlık otu kullanırken dikkat!

Ancak bilmelisiniz ki açlık otu toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayken genelde kaybedilen sudur. Bu nedenle sadece açlık otu ile zayıflamak mümkün değildir.

Aynı zamanda kısa süreli kullanımlar için önerilse de özellikle hamile, emzikli ve adet gören kadınlar kullanırken dikkat etmeli ve mümkünse hekimlerine danışmalılar.Bununla beraber kalp ve karaciğer hastaları da doktorlarına danışmadan bu bitkiyi kullanmamalı… Açlık otunun uzun süreli kullanımı, kalp hastalığı da dahil olmak üzere önceden varolan kalp rahatsızlıklarını şiddetlendirebilecek bir elektrolit rahatsızlığa neden olabilir.

Bazı beslenme uzmanları tarafından sık kullanılması tavsiye edilmese de açlık otunun ne gibi faydaları olduğuna bir göz atalım:

"Dursun Özbek'ten Erden Timur'a karalama kampanyası başladı" Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! Gratis'lerde çılgın Mayıs indirimleri başladı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları