+90 Youtube Haber kanalı nedir? Kim kurdu?

Deutsche welle, BBC, France24 ve Voice Of America ortaklığında türkçe yayın yapan bir youtube kanalı olarak kurulan +90 Youtube haber kanalı 2019 yılında kuruldu.

Amerikan, İngiliz, Fransız ve Alman medya platformları tarafından ortaklaşa kurulan ve Türkçe içerik üreten +90, tarafsız habercilik mottosuyla yola çıkan bir medya platformudur.

+90 YOUTUBE HABER KANALI KİME AİT?

Youtube platformunda kurulan +90 Türkiye’deki en güncel konuları ve gelişmeleri takip etmek isteyenler için YouTube üzerinden yayın yapan yepyeni ve tarafsız bir haber kanalı. DW öncülüğünde kurulan +90’a, dünyanın önde gelen diğer kamu yayıncılarından BBC, F24 ve VOA içerik sağlamaktadır. Objektif ve özgür haber anlayışıyla +90 kullanıcılara Türkçe içerikler sunuyor.

Youtube üzerinden yayına başlayan +90 kanalı, DW önderliğinde kuruldu. Türkçe yayın yapacak olan ve Türkiye'deki haberleri aktaran kanalın 'asıl' kuruluş gayesi merak konusu oldu. Kanala ortak olan kurumlar ve ülkeleri şöyle:

Almanya : Deutche Welle
BBC : İngiltere
France24 : Fransa
VOA : Amerika Birleşik Devletleri

+90 youtube kanalı için tıklayınız

Kocaeli'de ilginç görüntü: Karayolunda çırılçıplak dolaştı New York Times yazdı: Kar eden Türkiye, İsrail yalnızlaşıyor! CHP lideri Özgür Özel’den merak edilen görüşme ile ilgili açıklama
Sonraki Haber