7 Şubat evde bakım maaşı yatan iller! Son dakika hasta bakım maaşı!

7 Şubat evde bakım maaşı yatan iller! Hasta bakıma muhtaç yakınlarına bakan vatandaşlara ödenen maaş,evde bakım olarak geçmektedir. Yeni günde evde bakım maaşı sorgulama ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki evde bakım maaşı nasıl sorgulanır?

7 Şubat evde bakım maaşı yatan iller Şubat ayının ortasına adım adım yaklaşılmaktadır. Evde bakım maaşı 1.384 liradan, 1.457 liraya çıktı.Evde bakım maaşları ile ilgili detaylar merak ediliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın E-Devlet kapısında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor.

Maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden alanlar, büyük harflerle BAKIYE yazıp 4747'ye göndererek maaşlarının yatıp yatmadığı hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR?

Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilen hasta bakım parası ne kadar? Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPARKEN DİKKAT

Engellinin ikametgâh adresinin değişmesi hâlinde, yeni ikametgâh adresinin akrabası tarafından en geç on beş gün içinde il müdürlüğüne bildirilmesi zorunludur. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki veya idari işlem yapılır.

İki bine yakın tabanca ve tüfek ele geçirildi! Bugün kimin maçı var? 17 Mayıs 2024 maç programı! Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi!
Sonraki Haber