6'lı masada ayrılık mı var? CHP'nin HDP sevdası İYİ Parti'yi karıştırdı: "Aynı masada oturmayız"

CHP'li Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık verilmesi yönündeki açıklamalarının ardından 6'lı masada ittifak yaptıkları İYİ Parti'den tepki gelmişti. İYİ Partili vekil Yavuz Ağıralioğlu, yeni açıklamalarında "Terörle mesafesini kim ayarlayamıyorsa babamız olsa babamıza da aynı mesafeyi koymayı prensip olarak belirliyoruz" dedi.

This browser does not support the video element.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında, ittifak ortakları HDP'ye bakanlık verebileceklerini söylemişti.

Söz konusu çıkış ittifakın diğer ayağı İYİ Parti'yi rahatsız etmiş, partinin vekili Yavuz Ağıralioğlu, "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" şeklindeki sert sözlerle Tekin'i hedef almıştı.

AĞIRALİOĞLU HINCINI ALAMADI: "MÜNASEBETSİZ...

Bugün katıldığı canlı yayında gelişmeye ilişkin yeni açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, hıncını alamadı.

Tekin'in geçmişte de benzer şeyler söylediğini ifade eden Ağıralioğlu, "Böyle bayram değil seyran değil aklına geleni ağzına geldiği gibi konuşma hevesi yüzünden bizi münasebetsiz soruların odağı haline getiriyor." diye konuştu.

"BABAMIZ OLSA AYNI MASAYA OTURMAYIZ"

Kiminle yol yürüyeceklerine kendilerinin karar vereceğini ifade eden Ağıraloğlu, "Yani diğer partilerin kiminle partner olacağına karışmıyoruz. Ama bizim kırmızı çizgilerimizi doğru anlaşılsın diye ifade ettik. Yani terörle mesafesini kim ayarlayamıyorsa babamız olsa babamıza da aynı mesafeyi koymayı prensip olarak belirliyoruz. HDP bu haliyle bizim olduğumuz masada olamaz." dedi.


.

"Sen kime parmak sallıyorsun..." YERLİKAYA NEDEN ‘FETÖVARİ’ DEDİ? FETÖ'nün boşalttığı devlet kadrolarını tarikat/cemaatler işgal ediyor! Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! ‘TEMİZ ELLER’ İSİMLİ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞMELER! AK Parti ve MHP'ye kumpas planında Uğur Dündar iddiası!