65 yaş üstü vatandaşlara 1.997 TL yaşlı aylığı veriliyor! İşte Edirne yaşlı aylığı başvurusu...

Ali ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "sosyal yardım projeleri" kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım sağlamaya devam ediyor. Bu çerçevede, sosyal güvencesi olmayan, Edirne'de ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşlara 2023 dönemi için aylık 1.997 TL yaşlı aylığı ödemesi yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne'de yaşayan, sosyal güvencesi olmayan ve geçim sıkıntısı çeken 65 yaş üstü vatandaşlara 2023 dönemi için 1.997 TL yaşlı aylığı veriyor.

AİLE BAKANLIĞI EDİRNE YAŞLI AYLIĞI KAPSAMI

Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 2.835,60 TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır.

YAŞLI AYLIĞI MİKTARI NE KADAR?

2023 dönemi için 1.997,70-TL ödeme yapılmaktadır. Ödemeler aylık olarak yapılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı aylığı için, E-Devlet sistemi üzerinde de arama bölümüne "Sosyal yardım" yazarak ilgili sekmeye ulaşıp sosyal yardım programları çerçevesinde başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Fenerbahçe'de Ali Koç ve yönetimi Sivasspor maçı öncesi harekete geçti 8 ilde Doğan Güney'in suç örgütüne dev operasyon Şükrü Furkan Öztürk kimdir, nereli, ne mezunu, kaç yaşında?
Sonraki Haber