5 Ocak resmi tatil mi? Adana'da 5 Ocak okullar tatil mi?

Adana'nın düşman işgalinden kuruluşu olan 5 Ocak resmi tatil mi söylentileri yeniden gündem oldu. Çalışanların yanı sıra öğrencilerde 5 Ocak Perşembe okullar tatil mi sorusuna yanıt aramaktadır.

Adana’nın Fransızların işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünde kentte pek çok kutlama gerçekleştirilecektir. Adana Valiliği’nden yapılan açıklamalar sonrasında çalışanların yanında öğrencilerde 5 Ocak resmi tatil mi sorusuna yanıt aramaktadır.

5 Ocak 2023 Tatil Mi?

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan son bilgiler doğrultusunda yarın 5 Ocak 2023 Perşembe gününde okullar tatil değildir. Okullarda öğrenciler tarafından da çeşitli etkinliklerin yapılacağı 5 Ocak tarihinde coşkulu anlar yaşanacaktır.

Kentte 04 Ocak'ı 05 Ocak'a bağlayan gece bütün resmi daireler, özel kuruluşlar, iş yerleri, caddeler ve meydanlar; Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak ayrıca ışıklandırma sistemi bulunan tüm tarihi binalar ışıklandırılacaktır.

5 Ocak Perşembe sabahında saat 09.30’da Çelenk Sunma Töreni ile başlayacak olan kutlamalar, Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilecektir. Kamu Kurumları ve Özel Kuruluşların Amir, Başkan ve Müdürleri, 6’ncı Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Merasim Bölüğü ve Bandosu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi Başkanlığı, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanlığı, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri, Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı, Adana Şehit Aileleri Malülleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği mensupları ve okul takımları saat 09.15'te Atatürk Parkı'ndaki yerlerini alacaklardır.

ADANA'NIN KURTULUŞUNUN 101. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI

1-GENEL HUSUSLAR

04 Ocak'ı 05 Ocak'a bağlayan gece bütün resmi daireler, özel kuruluşlar, iş yerleri, caddeler ve meydanlar; Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak ayrıca ışıklandırma sistemi bulunan tüm tarihi binalar ışıklandırılacaktır.

2-TÖRENLER

A-ATATÜRK PARKI’NDAKİ ÇELENK SUNMA TÖRENİ
(Saat:09.30)

a- Çelenk Sunma Töreni 05 Ocak 2023Perşembe günü, saat 09.30'da Atatürk Parkı’nda yapılacak olup, çelenkler saat 09.00'da toplanma yerinde hazır bulundurulacaktır.

b- Kamu Kurumları ve Özel Kuruluşların Amir, Başkan ve Müdürleri, 6’ncı Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Merasim Bölüğü ve Bandosu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi Başkanlığı, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanlığı, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri, Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı, Adana Şehit Aileleri Malülleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği mensupları ve okul takımları saat 09.15'te Atatürk Parkı'ndaki yerlerini alacaklardır.

c- Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Diğer Tarihi Günler başlıklı 8.Maddesi gereğince 05 Ocak 2023Perşembe günü, saat 09.30’da Valimiz Sayın Dr. Süleyman ELBAN, 6’ncı Kolordu ve Garnizon Komutanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasına müteakip, saygı marşı ile beraber saygı duruşunda bulunulacak ve askeri bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile birlikte Şanlı Bayrağımız askeri personel tarafından göndere çekilecektir.

B-İSTASYON ÖNÜ UĞUR MUMCU MEYDANI’NDA YAPILACAK TÖREN (Saat:10.00)

a- Törene katılacak askeri birlikler, kuruluşlar ve okullar saat 09.45'e kadar İstasyon önü Uğur Mumcu Meydanı’nda kendilerine ayrılan bölümlerde, protokole dahil kişiler ise şeref tribünündeki yerlerini almış olacaklardır.

b- Valimiz Sayın Dr. Süleyman ELBAN, şeref tribününden saat 10.00’da törene katılanların ve halkın kurtuluş gününü kutlayacaktır. Kutlamayı takiben saygı duruşuna müteakip Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bandosu eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıtaları tarafından Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir.

c- Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, şehir adına Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaktır.

d- İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenler arasında düzenlenen 5 Ocak konulu şiir yarışmasında birinci olan şiir, yazarı öğretmenimiz tarafından okunacaktır.

e- İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel halk oyunları gösterisi yapılacaktır.

f- 02 Ocak 2023 Pazartesi günü Pozantı Kaymakamlığından teslim alınan “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya’’ isimli Türk Bayrağı, bisikletli sporcular tarafından alınarak 05 Ocak 2023Perşembe günü tören yerinde Valimiz Sayın Dr. Süleyman ELBAN’a teslim edilecektir.

g- Büyükşehir Belediye Başkanlığı Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel halk oyunları gösterisi yapılacaktır.

h- İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 5OcakAdana’nın Kurtuluşu münasebetiyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren lise öğrencileri ile resim ve şiir yarışmasında dereceye giren ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ödülleri, tören alanında Valimiz Sayın Dr. Süleyman ELBAN, 6’ncı Kolordu ve Garnizon Komutanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından verilecektir.

i- Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Bölüğünce Tüfekli Hareketler Gösterisi gerçekleştirilecektir.

j- Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliğince konser verilecektir.

C-DİĞER TÖRENLER

BÜYÜKSAAT'TE GERÇEKLEŞTİRİLECEK BAYRAK ÇEKME TÖRENİ (Saat:08.45)

a- Bu törene katılacak olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi Başkanlığı, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanlığı, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri, Malulleri, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı, Adana Şehit Aileleri Malülleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği mensupları ile okul takımları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibi ve kurum temsilcilerinden oluşan kortej 05 Ocak 2023Perşembe günü, saat 08.00'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı merkez binasında toplanacaklar ve saat 08.15'de Büyükşehir Belediye Başkanlığından Tarihi Büyük Bayrağımızı alarak, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bandosu eşliğinde Dörtyolağzı-İnönü Caddesi-Özler Caddesi ve Küçüksaatgüzergâhını takiben saat 08.45'teBüyüksaat Kulesi önünde yerlerini alacaklardır.

b- Vali Yardımcısı, 6’ncı Kolordu ve Garnizon Komutanlığı temsilcisi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcisi 05 Ocak 2023Perşembe günü, saat 08.45'teBüyüksaat'teki yerlerini almış olacaklardır. Şanlı Bayrağımız; saygı duruşunu müteakiben Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bandosu eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile (a) maddesinde belirtilen derneklerin birer temsilcisi refakatinde göndere çekilip selamlandıktan sonra görevli askeri tören mangası tarafından havaya üç el saygı atışı yapılacaktır.

c- Tören yerinde okul takımlarının hazır bulundurulmasından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, törenin yönetiminden de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen bir Beden Eğitimi Öğretmeni sorumludur.

5 OCAK ANITI’NDAKİ TÖREN (Saat:09.30)

a- Vali Yardımcısı, 6’ncı Kolordu ve Garnizon Komutanlığı temsilcisi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcisi, 05 Ocak 2023Perşembe günü, saat 09.30'da 5 Ocak Anıtı’ndaki yerlerini almış olacaklardır. Büyükşehir Belediye Başkanlığınca konulacak çelengin ardından saygı duruşuna müteakiben Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bandosu eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile birlikte Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir.

b- Tören yerinde okul takımlarının hazır bulundurulmasından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, törenin yönetiminden de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen bir Beden Eğitimi Öğretmeni sorumludur.

3-ŞEHİTLİKLERİN ZİYARETİ

Şehit Duran Şehitliği’ni Ziyaret (Saat:09.00)

a- 05 Ocak 2023Perşembe günü, saat 09.00'da Şehit Duran Şehitliği; Vali Yardımcısı, 6’ncıKolordu ve Garnizon Komutanlığı temsilcisi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcisi tarafından ziyaret edilecektir.

b- Şehit Duran Şehitliği’ndeki program aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı,

- Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması,
(Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilecek bir öğretmen tarafından yapılacaktır.)

- 1(bir) kız ve 1(bir) erkek öğrenci tarafından şiir okunması,

- Şehitlerimiz için dua okunması,
(Seyhan İlçe Müftülüğünce görevlendirilecek bir personel tarafından yapılacaktır.)

c- Törenin uygulanmasından ve öğrencilerin görevlendirilmesinden Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorumludur.

d- Şehitliğe konulacak çelenk, Büyükşehir Belediye Başkanlığıncahazırlanacaktır.

e- Tören alanının düzenlenmesi, temizliği ve ses-yayın cihazının kurulması Seyhan Belediye Başkanlığı sorumluluğundadır.

Küçükdikili Mahallesi Ermeni Mezalimini Telin Anıtı'nı Ziyaret (Saat:14.00)

a- 05 Ocak 2023Perşembe günü, saat 14.00'te Seyhan Kaymakamı, 6’ncı Kolordu ve Garnizon Komutanlığı temsilcisive Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcisi Ermeni Mezalimini Telin Anıtı’nı ziyaret edecektir.

b- Küçükdikili Mahallesi Ermeni Mezalimini Telin Anıtı'nda uygulanacak program ile görev ve sorumluluklar, Şehit Duran Şehitliği'ni ziyaret programının (b),(c),(d) ve (e) maddelerinde belirtilen şekli ile uygulanacaktır.

Yeşiloba Şehitliği’ni Ziyaret (Saat:14.30)

a- Küçükdikili Mahallesi Ermeni Mezalimini Telin Anıtı'nı ziyaret eden Seyhan Kaymakamı, 6’ncı Kolordu ve Garnizon Komutanlığı temsilcisi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı Temsilcisi saat 14.30'da Yeşiloba Şehitliği’ni de ziyaret edecektir.

b- Yeşiloba Şehitliği’nde uygulanacak program ile görev ve sorumluluklar, Şehit Duran Şehitliği’ni ziyaret programının (b),(c),(d) ve (e) maddelerinde belirtilen şekli ile uygulanacaktır.

4-GARNİZON KOMUTANINA ŞÜKRAN ZİYARETİ

05 Ocak 2023Perşembe günü, saat 14.00'te Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri, 6’ncı Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Karargâhında Garnizon Komutanını ziyaret ederek Komutanın şahsında Türk Silahlı Kuvvetlerine şehir halkının şükran duygularını ileteceklerdir.

5-DİĞER ETKİNLİKLER

a- Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce;

• 02-08 Ocak 2023 tarihleri arasında 05 Ocak Adana’nın Kurtuluşu İzcilik Kampı düzenlenecektir.

• 03 Ocak 2023 Salı günü “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya” isimli Türk Bayrağının Sayın Valimize teslim edilmek üzere Seyhan Kaymakamlığına teslim töreni gerçekleştirilecektir.

• 05 Ocak 2023 Perşembe günü saat 08.15’te 5 Ocak Anıtı ve Büyüksaatte Çelenk Sunma Töreni düzenlenecektir.

• 05 Ocak 2023 Perşembe günü saat 10.00’da “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya” isimli Türk Bayrağının Seyhan Kaymakamımız nezaretinde Sayın Valimize teslimi gerçekleştirilecektir.

• 07-08 Ocak 2023 tarihlerinde saat 10.00’da Yeni Adana Stadyumu Masa Tenisi Salonunda 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu Masa Tenisi Müsabakaları düzenlenecektir.

• 07-08 Ocak 2023 tarihlerinde saat 10.00’da Seyhan Belediyesi Tellidere Çok Amaçlı Tesislerinde 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu Satranç Müsabakaları düzenlenecektir.

• 07-08 Ocak 2023 tarihlerinde saat 10.00’da Kılıçyaldır Atış Poligonunda 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu Atıcılık Müsabakaları düzenlenecektir.

• 08 Ocak 2023 Pazar günü saat 09.00’da Merkez Park Önünde başlayacak olan 5 Ocak Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu düzenlenecektir.

• 13-15 Ocak 2023 tarihleri arasında Yüreğir SerinevlerCimnastik Salonunda saat 10.00’da 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu Artistik Jimnastik Müsabakaları düzenlenecektir.

HAVANIN YAĞIŞLI OLMASI HALİNDE ASKİ ATATÜRK KAPALI SPOR SALONU’NDA YAPILACAK TÖREN (05 Ocak 2023 Perşembe günü saat 10.30’da)

- Törenin düzen ve uygulaması Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğundadır.

- Salonun Bayrak ve Atatürk resimleriyle donatılması ve hazırlanması Büyükşehir Belediye Başkanlığının katkılarıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

- Ses-yayın cihazı kurulumu ve kürsü temini Büyükşehir Belediye Başkanlığınca sağlanacaktır.

a- Saygı Duruşunu müteakiben Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bandosu eşliğinde törene katılanların iştiraki ile İstiklal Marşı söylenecektir.

b- Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacaktır.

c- İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenler arasında düzenlenen 5 Ocak konulu şiir yarışmasında birinci olan şiir, yazarı öğretmenimiz tarafından okunacaktır.

d- İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel halk oyunları gösterisi yapılacaktır.

e- 02 Ocak 2023 Pazartesi günü Pozantı Kaymakamlığından teslim alınan “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya” isimli Türk Bayrağı, bisikletli sporcular tarafından getirilerek 05 Ocak 2023Perşembe günü tören yerinde Valimiz Sayın Dr. Süleyman ELBAN’a teslim edilecektir.

f- Büyükşehir Belediye Başkanlığı Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel halk oyunları gösterisi yapılacaktır.

g- İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “3. Bayrak Şiiri Güzel Okuma Yarışması” nda dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri tören alanında Adana Valisi Sayın Dr. Süleyman ELBAN, 6’ncı Kolordu ve Garnizon Komutanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından verilecektir.

h- Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Bölüğünce Tüfekli Hareketler Gösterisi gerçekleştirilecektir.

i- Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliğince konser verilecektir.

Süper Loto sonuçları 19 Mayıs 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? Süper Loto sonuçları 16 Mayıs 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? Altın haftanın son işlem gününe nasıl başladı?
Sonraki Haber