30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos bankalar, kargolar, eczaneler, hastaneler açık mı?

Türk milleti için en özel tarihi dönemlerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlanıyor... 30 Ağustos tarihinin gelmesiyle birlikte, "30 Ağustos resmi tatil mi?" sorusu ve bankaların, eczanelerin, hastanelerin ve kargoların açık olup olmadığı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, 30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos bankalar, kargolar, eczaneler, hastaneler açık mı? İşte detaylar...

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmî ve ulusal bir bayramdır. Takvimlerin 30 Ağustos'u göstermesiyle birlikte, 30 Ağustos'un resmi tatil olup olmadığı ve bankaların, eczanelerin, hastanelerin ve kargoların açık olup olmadığı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, 30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos bankalar, kargolar, eczaneler, hastaneler açık mı? Ayrıntılar haberimizde...

30 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ?

30 Ağustos Zafer Bayramı ülkemizde her yıl kanun gereği resmi tatil olarak kutlanıyor. Dolayısıyla 30 Ağustos Salı günü resmi tatil ve buna bağlı olarak resmi kuruluşlar çalışmayacak. 

30 AĞUSTOS'TA BANKALAR, KARGOLAR, ECZANELER, HASTANELER AÇIK MI?

30 Ağustos'un resmi tatil olması sebebiyle bankalar, kargolar, eczaneler, hastaneler ve sağlık ocakları hizmet vermeyecektir. 

 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI HAKKINDA

Bu yıl yani 2022’de Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlanacak. Bu yıl şanlı zaferin 100. yoldönümüne özel kutlamalar gerçekleştirilecek. 26 Ağustos 1922’de başlayan 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam eden Büyük Taarruz, Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanmıştır. Taarruzun planlaması büyük bir gizlilik ve titizlik içinde yapılmıştır. Taarruzun zamanından Gazi Mustafa Kemal Paşa ve yanındaki bir iki yakın mesai arkadaşından başka kimse haberdar olmamıştır.

Büyük Taarruz öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden dördüncü defa olmak üzere Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya Başkomutan unvanı verilmiştir. 30 Ağustos’ta Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerek basında gerekse halk arasında büyük sevinçle karşılanmış, orduya ve ordunun Başkomutanına başarılarından dolayı tebrik telgrafları gelmiştir.

Zaferden iki yıl sonra 30 Ağustos 1924’te Dumlupınar’da Büyük Zafer’in Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın da katıldığı bir törenle hem zafer kutlanmış hem de şehitler anılmıştır. Bu törenden iki yıl sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir kanun çıkarılarak 30 Ağustos’un ordunun bayramı olduğu belirlenmiştir.

Akdeniz gece vakti sallandı! Naci Görür o bölgeyi işaret etti! Usta sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti!
Sonraki Haber