2024 yılında WhatsApp'ı bekleyen 3 yeni özellik: Instagram hikayeleri, kullanıcı adları ve ekran paylaşımı...

Meta, 2023 yılında WhatsApp için bir dizi özellik sunmuştu. Bu özellikler arasında gönderilen mesajları düzenleme ve telefonları, videoları HD kalitesinde gönderme gibi kullanıcıların uzun süredir talep ettiği özellikler bulunmaktaydı. Şirket ayrıca mobil uygulamada ekran paylaşma ve WhatsApp for Mac'te grup video çağrısına 32 üye ekleyebilme yeteneği gibi özellikleri de kullanıcılara sunmuştu. Ve görünüşe göre, 2024 yılı da mesajlaşma servisi için özellik dolu bir yıl olacak.

WABetaInfo'dan gelen güncellemelere göre, WhatsApp'a yakında gelecek en az üç yeni özellik bulunuyor. İşte, 2024 yılında gelmesi beklenen 3 farklı WhatsApp özelliği!

1. ÖZELLİK: INSTAGRAM HİKAYESİ PAYLAŞIMI

Meta uygulamaları, çeşitli platformlarda gönderi ve paylaşım yapma imkanı tanır. Örneğin, aynı Reel'i Instagram ve Facebook'ta aynı anda paylaşabilir veya Instagram hikayenize bir dokunuşla Thread gönderinizi paylaşabilir veya Instagram'dan Facebook'a mesaj gönderebilirsiniz. Tüm bunlar iyi çalışıyor ancak WhatsApp hala Meta uygulama ekosisteminden çeşitli platformlarda paylaşım yapma özelliğine sahip değil. Ancak görünüşe göre bu yakında değişecek.

WABetaInfo'nun son bulgularına göre, Meta yakında WhatsApp durumunuzu Instagram hikayenize tek bir dokunuşla paylaşmanıza izin verebilir, bu da içeriği çeşitli platformlarda paylaşmanıza olanak tanır. "Bu öneri, kullanıcılara yeni bir durum gönderdikten hemen sonra sunulan uygun bir kısayol aracılığıyla görünecek," diyor internet sitesi.

Bu özellik henüz beta aşamasında ve yakında kullanıma sunulması bekleniyor.

2. ÖZELLİK: EKRAN PAYLAŞIMI

WhatsApp, görüntülü görüşme sırasında ekran paylaşma yeteneğini test ediyor. Ekran paylaşım seçeneği ile sadece ekranınızı değil, aynı zamanda sesinizi de paylaşmanıza olanak tanıyacak. Bu özellik, medya işbirliğini geliştirecek. Örneğin, sevdiklerinizle birlikte WhatsApp üzerinden birlikte film izleyebilirsiniz.

Bu özellik ilk olarak iOS için WhatsApp beta sürümünde WABetaInfo tarafından tespit edildi, ancak son zamanlarda WhatsApp 2.23.26.18 beta güncellemesi ile Android'e de tanıtıldı. "Görüntülü görüşme sırasında müzik sesini paylaşma özelliği geliştirme aşamasında ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde kullanıma sunulacak," diyor internet sitesi.

3. ÖZELLİK: WHATSAPP'A KULLANICI ADI ÖZELLİĞİ GELİYOR

Her sosyal medya uygulaması, X, Instagram ve Facebook dahil, her hesap için benzersiz bir kullanıcı adına sahip. WhatsApp'ın rakibi Telegram bu özelliğe bir süredir kullanıyordu ve Meta platformunun mobil uygulaması ve web istemcisi üzerinde bunu test ettiği görünüyor.

Şu anda başka bir kişiyle WhatsApp'ta bağlantı kurmak istiyorsanız numaranızı paylaşmanız gerekiyor. Ancak kullanıcı adlarının tanıtılmasıyla bu değişebilir.

Bu özelliğe göre: "kullanıcılar profilini kişiselleştirebilecek ve benzersiz bir tanımlayıcı kullanarak başkalarıyla kolayca bağlantı kurabilecekler." Bu, platformdaki arkadaşlarınızı, ailenizi ve kişilerinizi bulmayı ve bağlantı kurmayı kolaylaştıracak. Bu özellik önce Android uygulamasında geliştirme aşamasında görüldü, ancak son zamanlarda web istemcisinde de bulundu. 

 
5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Hamas'tan ateşkes açıklaması! R. Madrid 4 hafta kala şampiyonluğa ulaştı, Arda Güler ilki yaşadı!
Sonraki Haber