2024 bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

Bedelli askerlik parası, memur maaş katsayısına göre şekilleniyor. 2024 yılında geçerli olacak bedelli askerlik ücreti belli oldu. Bu çerçevede arama motorlarında 'Bedelli askerlik ne kadar oldu?' veya 'Bedelli askerlik ücreti' gibi başlıklar araştırılıyor. Peki, 2024 bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu? İşte, 2024 yılında bedelli askerlik ücreti...

Bedelli askerlik ücreti, memur maaş katsayısına bağlı olarak belirlenmektedir ve 2024 yılı için güncellenmiştir. Şu anda internet arama motorlarında, "Bedelli askerlik ne kadar?" veya "Bedelli askerlik ücreti 2024" gibi konular merak edilmektedir. Peki, 2024 bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

2024 bedelli askerlik ücreti netleşti! Enflasyon rakamlarının açıklanması ile 2024 yılında geçerli olacak memur ve emekli maaşları da belli oldu. Buna bağlı olarak değişen bedelli askerlik parası da belirlendi. İşte, yeni bedelli ücreti...

2024 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu. Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 49,25 zam alacak. Bu oranla birlikte bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 liradan 182 bin 608 TL'ye çıktı.

MSB kaynakları şunları söyledi: “Bilindiği üzere bedelli Askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. 2024 yılı ilk altı ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesinin yayımlanmasını müteakip yapılacaktır.”

2024 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU Yükümlünün yoklaması yoksa, e-Devlet'ten veya askerlik şubesinden başvurusunu gerçekleştirecek. Ardından aile hekiminde sağlık muayenesi yaptırarak 'Askerliğe elverişli' sağlık raporunu alması gerekiyor.

Yükümlünün yoklaması varsa da e-Devlet ve askerlik şubesinden askerlik hizmet tercih başvurusunu yapabilecek. Aile hekiminde sağlık muayenesi yaptırarak 'Askerliğe elverişli' sağlık raporunu alacak.

Sonrasında e-Devlet veya askerlik şubesinden celp tercihini gerçekleştirecek ve ödeme işlemine geçecek. Ödeme, MSB'de belirtilen bankalardan yapılacaktır.

3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı sonuçları açıklandı! Koç'un oğlu mağlubiyet sonrası çıldırdı! Oyuncuların üzerine yürüdü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu ata tecavüz ederken suçüstü yakalandı!
Sonraki Haber