2023 MSÜ tercihleri açıklandı mı? MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Mart ayında gerçekleşen Milli Savunma Üniversitesi sınavının sonuçları adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. Adaylar, 'Tercih sonucu ne zamana açıklanacak?' gibi soruları merak ediyor. Ayrıca sonuçların ne zaman ve saat kaçta açıklanacağı merak edilen sorular arasında. Peki MSÜ tercihleri açıklandı mı? MSÜ tercihler saat kaçta açıklanacak? Detaylar haberimizde...

Milli Savunma Üniversite'sinde öğrenim görmek isteyen adaylar 29 Mart'ta yaptıkları tercihle kararlarını verdiler. Tercihlerini yapan adaylar büyük bir merakla sonuçları bekliyorlar. Adaylar tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırmaya başladılar. Peki MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Saat kaçta açıklanacak? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

2023 MSÜ TERCİHLERİ AÇIKLANDI MI?

MSÜ 2023 tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmasa da, geçmiş dönem sonuç süreçleri göz önüne alındığında Haziran ayının üçüncü veya son haftasında açıklanması bekleniyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci aday tercih işlemleri 18 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında alınmıştı ve tercih sonuçları ise 20 Haziran tarihinde açıklanmıştı.

MSÜ YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

MSÜ yerleştirmeleri Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adaylar 'Yerleştirme İşlemleri' süresince tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları dikkate alınarak yerleştirilecek. Bunun yanı sıra “Ek Yerleştirme” sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve Asb.MYO'ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi amacıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecek. 

Bakanlık devreye girdi! Simit fiyatları ile ilgili önemli karar Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'a milli dokunuş! Devlet Bahçeli MHP Grup Toplantısı'nda konuşuyor!
Sonraki Haber