2022 KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman, hangi gün yapılacak?

KPSS orta öğretim sınav giriş yerleri açıklandı. Giriş belgelerinin yayımlanmasının hemen ardından KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt arandı. İşte, 2022 KPSS orta öğretim sınav tarihi…

KPSS ortaöğretim 2022 sınav tarihi gündemdeki yerini korumakta. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sınav yerleri sonrasında adaylar sınav gününü kaçırmamak adına KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt aranıyor.

ÖSYM'den yapılan açıklamada "06 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim sınavına (2022-KPSS Ortaöğretim) katılacak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır." denildi. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni, https://ais.osym.gov.tr adresinden 27 Ekim 2022 tarihinde 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecekler.

2022 KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman?

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre 2022 KPSS Ortaöğretim (lise) sınavı 6 Kasım'da düzenlenecek.

Sınav saat 10.15'te başlayacak.

Adayların, sınav günü saat 10.00'a kadar sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Ortaöğretim KPSS'nin genel yetenek sınavında Türkçe ve Matematik testi bulunur. Soru dağılımı şu şekildedir:

Türkçe = 30 Soru

Matematik ve Geometri = 30 Soru

Genel Kültür sınavında, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık Bilgisi ve Güncel Bilgiler soruları çıkmaktadır. Soru sayısı olarak aşağıdaki gibi bir dağılım gösterir.

Tarih = 27 Soru

Coğrafya = 18 Soru

Vatandaşlık = 9 Soru

Güncel Bilgiler = 6 Soru

Matematik ve Türkçe testleri, okuduğunu anlamayı, mantıklı düşünmeyi, problem çözmeyi gerektirir. Tarih ve Coğrafya sınavları ise, halihazırda öğrenilen bilgilerden yola çıkarak yorum yapabilme yeteneği de ister. Vatandaşlık ve Güncel ilgiler soruları tamamen bilgiye dayalıdır. Bundan dolayı, genel kültür seviyesini artırmaya yönelik kitaplar okunmalı ve gündem yakından takip edilmelidir.

Sertab Erener'den sosyal medyada kendisini eleştirenlere gönderme! İstanbul'da 1 Mayıs için toplu taşımaya kısıtlama getirildi! Motorine indirim geldi, benzine indirim gelecek mi?
Sonraki Haber