2020 YAŞ kararları emekli terfi olan komutanların isim listesi

23 Temmuz tarihinde alınan YAŞ kararlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmasının hemen sonrasında emekli ve terfi olan komutanların isimleri belli oldu. İşte 23 Temmuz YAŞ kararlarında emekli ve terfi olan komutanların isim listesi.

23 Temmuz tarihinde alınan YAŞ kararlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmasının hemen sonrasında emekli ve terfi olan komutanların isimleri belli oldu. İşte 23 Temmuz YAŞ kararlarında emekli ve terfi olan komutanların isim listesi.

2020 YAŞ kararları sonrasında emekli ve terfi olan komutanların isimleri netlik kazandı. Kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanmış ve daha sonrasında da kendisi tarafından imzalanmıştı.

YAŞ KARARLARI EMEKLİ VE TERFİ OLAN KOMUTANLARIN İSİMLERİ

* Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal'ın görev süreleri 1 yıl daha uzatıldı.

* 35 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 294 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı.

* 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.

* 35 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 294 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı.

* 30 general/amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

* 226 olan general/amiral sayısı 30 Ağustos 2020 tarihi itibariyle 247 olacak.

* Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak orgeneralliğe terfi etti.

* Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu oramiralliğe terfi etti.

* Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneral Veli Tarakcı korgeneralliğe terfi etti.

* Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda tuğgeneraller Zorlu Topaloğlu, Tevfik Algan, Halil Soysal, İdris Acartürk, Zorlu Topaloğlu, Muammer Alper, Emre Tayanç, Hakan Öztekin, Davut Ala ve Sıtkı Varlı tümgeneralliğe terfi etti.

* Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda tuğamiraller Ayhan Gedik ve Mustafa Kaya tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda tuğgeneral Yaşar Kadıoğlu ve Hüseyin Duman tümgeneralliğe terfi etti.

BİR ÜST RÜTBEYE YÜKSELTİLEN GENERAL-AMİRAL VE ALBAYLAR

GÖREV SÜRESİ BİR YIL UZATILAN GENERAL VE AMİRALLER

KADROSUZLUK NEDENİYLE EMEKLİYE SEVK EDİLEN GENERAL VE AMİRALLER

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber