2019'da dünya sinemasına damga vuran İran filmleri

DOLUNAY ZAMANI (2019)

Süresi: 131 dakika
Yönetmen: Narges Abyar
Senaryo: Narges Abyar, Morteza Esfahani
Oyuncular: Elnaz Shakerdust, Hootan Shakiba, Fereshteh Sadre Orafaiy 3 Türü: Aksiyon, Gerilim, Dram
Ülke: İran

Özet:
Abdolhamid, Faezeh ile tanışır ve ona aşık olur. Evlenirler ve hayatlarına başlarlar. Fakat bir süre sonra Faezeh, Abdolhamid'in Sistan ve Belucistan eyaletindeki ailesinin ve yasadışı davranışlarda bulunduklarının farkına varır.

Genel Konusu:
Gerçek olaylara dayanan filmde, Abdülhamit, İran ve Pakistan sınırında yaşayan genç bir adamdır. Tahran'da yaşayan genç ve güzel bir kız olan (Faize) ye aşık olur ve evlenmeye karar verirler. Ancak El Kaide kuvvetleri tarafından Pakistan'da eğitim gören Abdülhamid’in kardeşi Abdülmecid evliliklerine karşı çıkar. Abdülmecidin itirazlarını dikkate almadan evlenirler ve bir çocukları olur. İki yıl sonra Abdülmalik Rigi olarak bilinen ve güneydoğu İran'daki ve Pakistan sınırındaki Cündullah terörist grubunun lideri olan Abdülmecit ve tüm ailesi kardeşleri de dahil olmak üzere İran ve Pakistan'da terörist faaliyetler, silahlı saldırılar ve intihar saldırıları gerçekleştirirler. Faize ve Hamid, istihbarat güçlerinden uzaklaşmak için Avrupa'ya iltica etmeye karar verirler. Pakistan'daki BM bürosundan Avrupa'da sığınma başvurusunda bulunmak için Faize’in kardeşiyle birlikte Pakistan'a giderler. Ödülleri

https://www.imdb.com/title/tt9817018/

https://www.youtube.com/watch?v=8JGcM0Oft2s

15 il için sarı kod geldi! Rüzgar, sağanak, toz taşınımına dikkat! Türkiye bayrağını görmezden gelip Osmanlı bayrağını koydular! ŞOK'a 1.699 TL'lik Alcatel marka akıllı cep telefonu geliyor! Lorestan Bölgesi İstihbarat Başkanı suikast sonucu öldürüldü! 22 Mayıs 2024 All Star'da haftanın 2. dokunulmazlığı kimin? Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı!