1700 yıllık Mor Klise 7 milyon liraya satılık

Mardin’de bulunan 1700 yıllık tescilli Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internet ortamında 7 milyon 250 bin liraya satışa sunuldu. Satışın danışmanlığını üstlenen Emlak işletmecisi Mahsum Altay, alıcıların Süryani cemaatinden olmasına dikkat çektiklerini kaydederek, yapımının turizme kazandırılması için onların teklifini beklediklerini söyledi.

Mardin’in Artuklu ilçesi Teker Mahallesi, Akın Sokak'ta bulunan 1700 yıllık Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin sahibi, yapının satılması için internet üzerinden girişimde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültür varlığı olarak tescillediği, girişi iki ayrı oda ve ibadetlerin yapıldığı bölümlerden oluşan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nde 3 din adamına ait mezar, iki ayrı tünel yer alıyor.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!