10 kişiyi öldürdüğü saldırıyı Twitch'te yayınlamıştı! Nefret güdümlü yerel terörizmle suçlandı

ABD'de, New York'un Buffalo kentinde 18 yaşındaki Payton Gendron, 14 Mayıs Cumartesi öğleden sonra bir süpermarkete düzenlenen silahlı saldırı düzenleyerek 10 kişi öldürmüş, 3 kişi yaralamıştı. Gendron'un sosyal medyadan canlı yayımladığı saldırıda hedef aldığı 13 kişiden 11'inin siyahi olduğu ortaya çıkmıştı. Saldırgana ait olduğu düşünülen ve internette yayımlanan ırkçı manifesto incelemaya alındı. Saldırgan, jüri tarafından "nefret güdümlü yerel terörizm"le suçlandı.

ABD'nin New York eyaletine bağlı Buffalo kentinde 14 Mayıs Cumartesi öğleden sonra bir süpermarkete düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi ölmüş, 3 kişi yaralanmış, saldırganın "Payton Gendron" isimli 18 yaşında beyaz bir erkek olduğu açıklanmıştı.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!