1 Mart yapılandırılmış vergi borcu ertelendi mi? Vergi yapılandırılmazsa ne olur?

Yapılandırılmış vergi borcu 2021 için 1 Mart tarihi son gün. Bu akşam saat 23:59'a kadar vergi borçları yapılandırılabilecek. Bu kapsamda vergi borçları olan vatandaşlar da kısıtlamalardan muaf olacak. Peki, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Vergi daireleri için vergi yapılandırma borçları ödenmezse ne olur?

Gelir İdaresi Başkanlığı'na yapılacak yapılandırılmış vergi borç ödemeleri ve başvuruları için 1 Mart 2021 son gün. Bu akşam tüm vergi daireleri de saat 23:59'a kadar açık olacak. Peki, vergi borcu yapılandırma ertelendi mi?

1 MART YAPILANDIRILMIŞ VERGİ BORCU ERTELENDİ Mİ?

30 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararında 31 Ocak 2021'de sona erecek vergi yapılandırma başvuru tarihi bir ay süreyle daha uzatıldı. Tekrar bir yapılandırma uzatma kararı alınırsa eğer haberlerimizde yer vereceğiz.

İLK TAKSİT İÇİN BUGÜN SON GÜN

Taksitli ödemede ilk taksitler için de peşin ödeme için de son gün 1 Mart 2021 Pazartesi (bugün) olarak belirlendi.

Taksitli ödemeyi tercih eden mükelleflerin ilk iki taksitlerini süresinde ve tam olarak ödemeleri gerekiyor. Bu mükelleflerin yapılandırma haklarını kaybetmemeleri için ikinci taksitlerini de 31 Mart 2021 Çarşamba günü sonuna kadar ödemeleri gerekiyor.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Yapılandırılan borcun tamamının 1 Mart 2021 gün sonuna kadar ödenmesi halinde, gecikme zammı ve gecikme faizi yerine hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından ayrıca yüzde 90 indirim yapılıyor, katsayı da alınmıyor.

Söz konusu indirimden, peşin ödeme seçeneğini tercih edenlerin yanı sıra taksitli ödeme seçeneğini tercih etmesine rağmen yapılandırılan borcun tamamını 1 Mart 2021 bugün ödeyecekler de yararlanabiliyor.

Vergi borcu yapılandırma borcu için başvuru yapmayanlar ya da yapılandırılmış borcu için ilk taksit ödemesi yapmayanlar, yapılandırılmış vergi borcu avantajlarından yararlanamayacağı gibi eski faizler de işlem de tutulacak.

7256 sayılı Yapılandırma Kanunu'nun getirdiği imkanlardan azami ölçüde yararlanılabilmesi için ödemelerin bugün gün sonuna kadar vergi dairelerine, yetkili bankalara (vezne, internet bankacılığı, mobil uygulama, banka kartı ile kredi kartı) ve PTT'ye yapılması gerekiyor.

Şans Topu sonuçları 28 Nisan 2024! Bakanlık yeni düzenlemeleri duyurdu 175 milyonluk cin çıkarma vurgunu!
Sonraki Haber