1 Mart Lokantalar açıldı mı? Hangi şehirlerde cafe ve restoranlar açılacak?

1 Mart 2021 Lokantalar açıldı mı? Cafe ve restoranlar hangi şehirlerde açıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası son dakika yaptığı açıklama sonrası lokanlar açıldı mı sorusu da cevabını buldu. Normalleşme hangi illerde başlayacak? Ankara, İstanbul ve İzmir'de lokanta ve cafeler açılacak mı?

1 Mart Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı son dakika açıklamasına göre Lokantalar ve cafeler açıldı mı sorusun da yanıtını buldu. Peki, Normalleşme hangi illerde başlayacak? Hangi şehirlerde yasak kalktı?

Restoranlar ve cafeler açılacak mı, lokantalar 1 Mart tarihi itibariyle açıldı mı soruları, bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıklanacak. Birçoık ilede cafe ve restoran sahibi vatandaşlar, salgının en çok etkilediği kesimin lokanta ve cafelerin olduğunu belirterek Mart ayında lokantalar ve cafelerin açılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan istekte bulunmuşlardı.

* Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler, çok yüksek riskli iller dışında, Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında, yüzde 50 kapasiteyle sürdürülebilecek.

LOKANTALAR AÇILDI MI?

Kafe ve restoranlara da değinen Erdoğan şunları söyledi;

Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı itibarıyla kademli normalleşme sürecini başlatıyoruz.

İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

1 Mayıs İşçi Bayramı önemi nedir? Neden kutlanır? AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e tepki! Türkiye Schengen vizesini engelliyor iddiasına yanıt!
Sonraki Haber