Alkol sonrası ilaç içilir mi?

Alkol tüketiminin ardından arama motorlarında en çok yapılan sorgulardan biri de, alkol kullanımından sonra ilaç içmesinin zararlı olup olmadığı yönündedir. Peki, alkol sonrası ilaç içilir mi? Ayrıntılar haberimizde...

İlaç kullanırken alkol almak bazı durumlarda tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Çünkü reçeteli ve reçetesiz olarak satılan pek çok ilacın alkolle etkileşime girme potansiyeli var. Bu çerçevede alkol sonrası ilaç kullanımının doğru olup olmadığı büyük bir merakla araştırılıyor.  Peki, alkol sonrası ilaç içilir mi? Ayrıntılar haberimizde... 

Alkol sonrası ilaç içilir mi?

ALKOL SONRASI İLAÇ İÇİLİR Mİ?

Her ilaç için alkolle birlikte tüketilmesinin olumsuz sonuçlara yol açabileceği söylenemez. Ancak bazı ilaçlar için düşük miktarda alkol tüketmek sorun yaratmazken, bazı ilaçlarda alkolden tamamen uzak durmak gerekebilir.

İSTENMEYEN SONUÇLARA YOL AÇABİLİR

Örneğin kendisi de sakinleştirici (sedatif) etkiye sahip olan alkol, sedatif etkiye sahip bir ilaçla (diazepam gibi) birlikte alındığında ilacın etkisini güçlendirebilir. Bu durum araç ve makine kullanımı gibi dikkat gerektiren aktivitelerde kişinin araç kullanma yeteneğini ciddi şekilde zayıflatarak kazalara neden olabilir.

ECZACINIZA VE DOKTORUNUZA MUTLAKA DANIŞIN

Bazı ilaçlar ise alkolle hızlı etkileşime girmesi sebebiyle kesinlikle alkol sonrasında kullanılmamalıdır. Dolayısıyla doktorunuza ve eczacınıza aldığınız ilaçların alkol sonrası tüketilmesinin bir soruna yol açıp açmayacağını mutlaka sorunuz.

Alkol sonrası ilaç içilir mi? ile ilgili etiketler alkol ilaç
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.