Ali Nihat Gökyiğit kimdir? Ali Nihat Gökyiğit neden öldü?

Tekfen ile TEMA’nın kurucularından Ali Nihat Gökyiğit, 97 yaşında hayatını kaybetti. Gökyiğit aynı zamanda, arkadaşı Hayrettin Karaca ile 11 Eylül 1992 tarihinde TEMA’nın da kurucusu olarak bilinmekteydi.

Tekfen Holding ve TEMA vakfının (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) kurucularından olan 97 yaşındaki Ali Nihat Gökyiğit yaşamını yitirdi. TEMA Vakfı, Ali Nihat Gökyiğit’in ölümüyle ilgili Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Kurucu Onursal Başkanımız ve Yaprak Dedemiz Sayın Ali Nihat Gökyiğit’i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

Ali Nihat Gökyiğit Kimdir?

Türk inşaat mühendisi, iş insanı ve TEMA vakfının kurucusu.

Robert Kolej'den mezun olduktan sonra Michigan Üniversitesi'nde inşaat mühendisliği üzerine yüksek öğrenimini tamamlamıştır. Robert Kolej'den arkadaşı Feyyaz Berker ile daha sonra Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri olacak olan Tekfen Holding'i kurmuştur.

Arkadaşı Hayrettin Karaca ile 11 Eylül 1992 tarihinde TEMA'yı, yani Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın da kurucusudur. Aslen Gürcü kökenli Gogitidze ailesine mensuptur.

Ali Nihat Gökyiğit kimdir? Ali Nihat Gökyiğit neden öldü? ile ilgili etiketler Ali Nihat Gökyiğit
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.