Akşener'in hoşuna gitmeyecek... Temel Karamollaoğlu'ndan Abdullah Gül'ün adaylığına yeşil ışık

6'lı masanın aday belirsizliği sürerken Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan Akşener'in pek hoşuna gitmeyecek bir çıkış geldi. Cumhurbaşkanı adaylığı için Abdullah Gül'ün şartlara daha uygun olduğunu savunan Karamollaoğlu, "Abdullah Bey'in adaylığı konusu da gündeme gelebilir, bunu garipsemem" dedi.

Partilerin seçim çalışmaları devam ederken 6'lı masadaki siyasi liderlerin ortak aday olarak kimi gösterecekleri belirsizliğini koruyor.

Adaylıkla ilgili birçok isim gündeme gelirken konuyla ilgili dikkat çeken bir çıkış da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi.

"BİR TECRÜBESİ VAR. ADAYLIĞI KONUSU GÜNDEME GELEBİLİR"

TV5'de Mustafa Yılmaz'ın sunduğu Gündem Türkiye'ye konuk olan Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığına sıcak baktığını ifade etti. Gül'ün 6'lı masanın adayı olabileceğini belirten Karamollaoğlu, "Bugün Abdullah Bey'in böyle bir intibah doğuracak adımlar atması, bence menfii değil müsbet bir şeydir, düşünülür. Abdullah Bey'in de bir tecrübesi var. Bu konudaki tavrı da net. Geçen sefer 'İttifak olursa aday olabilirim' demişti. Adaylığı konusu da gündeme gelebilir, bunu garipsemem." ifadelerini kullandı.


"GEÇEN SEFER ABDULLAH BEY'İN ADAYLIĞINI BEN TEKLİF ETMİŞTİM"

Geçtiğimiz dönemde Gül'ün aday olmasını kendisinin teklif ettiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, "Geçen sefer Abdullah Bey'in adaylığını ben teklif etmiştim ve kabul görmüştü. Ancak o günkü şartlar altında önceden cumhurbaşkanı adayı olduğunu ilan edenler olduğu için başta Meral Hanım olmak üzere, bir ittifak sağlanamadı. Sağlansaydı seçilir miydi seçilmez miydi ayrı bir konu" şeklinde konuştu.

AKŞENER, ABDULLAH GÜL İSMİNE MESAFELİ

Öte yandan İYİ Parti lideri Meral Akşener, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Abdullah Gül'ün adaylığının gündeme gelmesine ilişkin tartışmalarla ilgili "Sayın Gül benim arkadaşım, kendisi ile ilgili olumsuz bir düşünceye sahip değilim. Ama o günün şartlarında Sayın Erdoğan'ın yıkılmaz armada olduğu dönemde atacağı adımların hesaplanması gerektiğine inandım. Bunun da doğru olduğuna bugün dahi inanıyorum" demişti.

Akşener'in hoşuna gitmeyecek... Temel Karamollaoğlu'ndan Abdullah Gül'ün adaylığına yeşil ışık ile ilgili etiketler Temel Karamollaoğlu Abdullah Gül Meral Akşener
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.