Akbank'ta neler oluyor? Akbank mobil hacklendi mi?

Akbank’ta sistemler tamamen çöktü. Banka müşterilerinin çoğu kartlarıyla alışveriş yapamazken para çekememeleri kafaların karışmasına neden olurken Akbank’ta neler oluyor sorusu akıllara geldi. Peki, Akbank hacklendi mi?

2019 senesinde Dünyanın en iyi dijital bankalarından biri seçilen Akbank’a 6 Temmuz sabah saatlerinden bu yana erişilemiyor. Banka müşterileri hiçbir şekilde işlem yapamadığı Akbank’tan gelen son açıklamada kimseyi memnun etmeyince mağdur durumda kalanlar kendilerine çözüm yolu arıyor.

Türkiye’nin önde gelen büyük bankaları arasında yer alan Akbank’ta sistemler tamamen çöktü. Müşteriler hiçbir şekilde hesaplarına ulaşamazken Akbank’a ait olan mobil işlemleri, kredi kartı pos cihazları ve şubeler arasındaki sistemlerinde gittiği kaydedildi.

Akbank’ta Neler Oluyor?

Yaşanan son gelişmelerin hemen ardından siber saldırı iddiaları ortaya atılırken bankadan konu hakkında Twitter üzerinden yapılan açıklamada, "Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Buna benzer bir durum daha önce 2017 yılında da yaşanmıştı. O tarihte bankanın sistemleri çökmüş, mobil cihazlardan ve pos cihazlarından işlem yapmak isteyen müşteriler hata ile karşı karşıya kalmıştı.

Akbank'ta neler oluyor? Akbank mobil hacklendi mi? ile ilgili etiketler Akbank hack
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.