Akbank kimin? Akbank Sabancı'nın mı?

Dünya bankacılık tarihinden yaşanan bir ilk sonrasında Akbank sistemleri müşterilerine yaklaşık 31 saattir hizmet veremiyor. Siber saldırı iddiaları bir kez daha gündeme gelirken vatandaşlarda Akbank kimin bankası sorusuna yanıt arıyor. Peki, Akbank Sabancının mı?

Dün sabah saatlerinden bu yana geçen 31 saatlik süre geçmesine rağmen Akbank sistemlerine ulaşamayan banka müşterileri yoğun bir şekilde son gelişmeleri yakından takip ediyor. Sistemin çökmesi durumunda bankanın mobil işlemleri, kredi kartı pos cihazları ve şubeler arasındaki sorunlar devam ediyor. Banka müşterileri kartla alışveriş yapamıyor, para çekemiyor ve para transferi gerçekleştiremiyor.

Akbank, arızanın bankanın anabilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklandığını ifade ederek bir açıklamada bulundu. Akbank’tan yapılan açıklamada, "Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Dünya bankacılık tarihinde ilk kez bir banka neredeyse 31 saattir sistemlerinin göçmesi nedeniyle faaliyet göstereremekte. Sosyal medyadan tepkilerini gösteren müşterilerin kimi okul taksiti yatıramadı kimi ticari ödemeleri için hesaplarına bakamadı. Hal böyle olunca neredeyse 1 gün gibi uzun bir süre banka ortadan kaybolunca tepkiler de çığ gibi büyüdü.

Akbank kimin? Akbank Sabancı'nın mı?

Akbank Kimin?

Akbank 4200 üzeri Atm'si ve 460 binden fazla pos terminali ile müşterilerine yüksek teknolojilerde hizmet imkanı sunmaktadır. Akbank Sabancı Holding bünyesinde işletilmektedir. Yani özel sermayenin elinde ve yerli bankası olarak hizmete devam etmektedir.

30 Ağustos 1948 tarihinde Adana'da kurulan Akbank, ilk etapta Adana'da finansal çözüm sunmak amacıyla kurulmuştur. Akbank daha sonrasında 1990 yılında halka açılarak büyümeye devam etmiştir. Yurtiçinde bulunan 840 şubesinde müşterilerine hizmet veren banka, 15 milyon üzerinde müşteriye hizmet vermektedir.

Akbank kimin? Akbank Sabancı'nın mı? ile ilgili etiketler Akbank sabancı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.