Akaryakıt fiyatları torba yasayla 13 liraya sabitleniyor! İşte 28 Eylül benzin, motorin, LPG fiyatı

Brent Petrol seviyesinin 84 dolara düşmesiyle birlikte araç sahipleri akaryakıt fiyatlarına indirime kilitlendi. Daha öncesinde bu seviyelerde işlem gören Brent petrol nedeniyle benzin ve motorin fiyatlarında dev indirim gerçekleşmesi beklenmekte. İşte 29 Eylül benzin, motorin, LPG güncel fiyatı…

Brent Petrol varil fiyatı 84 dolara kadar gerileyince araç sahipleri akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi içerisine düştü. Son olarak bu işlemlerin gerçekleşmesi sonrasında aynı dakikalar içerisinde Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 77 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki bu düşüşle birlikte ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyonla mücadele etmek adına gerçekleştirdiği “şahin” para politikası sinyalleri sonrasında diğer para birimleri de atağa kalktı. ABD'nin Meksika Körfezi'nde Ian Kasırgası sebebiyle askıya alınan üretimde bunda etkili oldu.

Eylül ayı içerisinde ilk olarak benzine 1.51 TL, motorine ise 2.41 TL’lik bir indirim gerçekleşmişti. Uzun bir aranın ardından 20 liranın altına kadar gerileyen benzin fiyatları araç sahiplerini az da sevindirmişti. Tüm bu rakamlar ile birlikte toplamda 21 Ağustos-21 Eylül tarihleri arasında benzine 1.1 TL, motorine de 1.95 TL toplamda 3.05 liralık bir indirim yapılmıştı.

Eski arşiv fiyatlarına bakıldığında ise Brent Petrol’ün 84 dolar seviyelerinde işlem gördüğü 14 Ocak 2022 tarihinde benzin 13.58 TL, motorin ise 13.76 TL’den alıcı buluyordu. Bugünde ise tarihler 28 Eylül’ü gösterdiğinde benzin 19.24 TL, motorin ise 23.14 TL’den satılmakta.

27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç ise Meclis’e daha öncesinde bir önerge sunmuş ve akaryakıt fiyatlarındaki KDV ile ÖTV’nin kaldırılmasını istemişti. Bunun torba yasa ile gerçekleşmesi durumunda Brent Petrol’ünde düşmesiyle beraber benzin ve akaryakıt fiyatlarının 13 TL seviyesine kadar gerilemesi gündeme gelebilecek. Bu doğrultuda ise benzine 5.66 TL, motorine ise 9.38 TL’lik bir indirim gerçekleşmesi muhtemel gözükmekte.

Akaryakıt fiyatları torba yasayla 13 liraya sabitleniyor! İşte 28 Eylül benzin, motorin, LPG fiyatı

İstanbul Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 28 Eylül

Benzin: 19.24 TL
Motorin (Mazot): 24.88 TL
LPG (Otogaz): 10.73 TL

Ankara Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 28 Eylül

Benzin: 19.36 TL
Motorin (Mazot): 24.97 TL
LPG (Otogaz): 11 TL

İzmir Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 28 Eylül

Benzin: 19.36 TL
Motorin (Mazot): 25.01 TL
LPG (Otogaz): 10.73 TL

Akaryakıt fiyatları torba yasayla 13 liraya sabitleniyor! İşte 28 Eylül benzin, motorin, LPG fiyatı ile ilgili etiketler benzin Motorin akaryakıt fiyatları lpg brent petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.