Afgan gazeteci videosu gizli servislerin işi mi?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtlıyor…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, CHP’li Tanju Özcan’ın Afgan mültecilerle ilgili tartışılan sözleri sonrası provokatör Afgan gazeteciden Türk kadınlarına hakaret, seçim ittifaklarının kaldırılması ve yangınla mücadele eden Yunanistan'ın Türkiye'den yardım talebi masaya yatırıldı.

Afgan gazeteci videosu gizli servislerin işi mi?

"SABOTAJ İHTİMALİ ARAŞTIRMALARI DEVAM EDİYOR"

Metehan Demir, "Çok sıkıcı günler yaşadık. İrili ufaklı yangınlar oldukça azaltıldı. Kavgamızın sona erip, bölgenin ve devletin el ele vermesiyle neler başardığımızı gördük. Havalar sıcak gidiyor, sabotaj ihtimali araştırmaları devam ediyor. Tüm şüpheleri içinde barındıran bir süreci yönetiyoruz. Çıkardığımız derslerden neler uygulamamız gerektiğini gördük. İleriki dönemlerde olsa bile nasıl hareket edeceğimizi bu kez daha iyi biliyoruz.

Afgan gazeteci videosu gizli servislerin işi mi? - Resim : 2

"YUNANİSTAN'A HELİKOPTER GÖNDERECEĞİZ DİYE KENDİ TOPRAKLARIMIZIN YANIŞINI İZLEYEMEYİZ"

Sayın bakan Türkiye'nin kırmadan dökmeden Yunanistan'a uçak gönderme konusunu değerlendireceğini söyledi. Uluslararası dilde de 'değerlendiriliyor' deniyorsa bu konu ağırdan yürümeye muhtaçtır. Nasıl Yunanistan bize yardım edeyim dedi ama son anda ben daha kötü duruma düşerim dedi. Türkiye de aynı durumda. Önce kendi vatanımızı düşüneceğiz. Belki uçak değil ama helikopter gönderme düşünülüyor olabilir. Türkiye'de tamamen tehlike geçmedi. Yunanistan'a göndereceğiz diye kendi topraklarımızın yanışını izleyemeyiz. Hazırlıklı olmamız lazım.

Afgan gazeteci videosu gizli servislerin işi mi? - Resim : 3

"AFGANLILAR VE SURİYELİLERE OLAN SAVUNMA MEKANİZMAMIZIN TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİN ÜSTÜNE ÇIKMAMASI LAZIM"

Ülkemizde %5 oranında Türkiye'de göçmen nüfusu bulunuyor. Gelen göçmenlerin Suriyeliler başta olmak üzere ekonomiye olumlu katkılar var ancak hepsi için bunu söylemek mümkün değil. Kadın, çocuk, aile olmayan ve belli yaş grubundaki Afgan mülteciler Türkiye'ye akın akın gelme sebebi nedir? Bu ileride ne için planlanıyor? Hangi ülkeler kullanacak? Ülkemizde kaos yaratmak için mi kullanılıyor? AB ve ABD'nin açıklamalar da birleşince 'Türkiye bu işler için en ideal ülkedir. Türkiye'de toplansınlar' çağrıları yan yana koyunca kafamız karışıyor. Hepimiz ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. Buradan bakıldığında Afganlılara ve Suriyelilere olan savunma mekanizmamızın Türkiye'nin geleceğinin üstüne çıkmaması lazım. Göçmenler meselesinde, 10-15-20-25 yıllık gelecekteki perspektiflere bakmak lazım. Rehabilitasyon, adaptasyon, yönetim ve kontrol gibi ana başlıklar var. Bunları yapabildiğiniz sürece göçmenler ülkelerde bir artı sağlayabiliyor. Yapılamadığında, gelen geçen belli değilse ülkemize zarar verebilir. Nüfus artış hızı var.

"YABANCI SERVİSLER TÜRKİYE'DEKİ KUTUPLAŞMAYI ARTIRMAK İÇİN ÇABALIYOR"

Tanju Özcan'ın partisini ayırt ederek söylüyorum, Türk kadınlarına ve benim ülkemin belediye başkanına söylenilen bu sözler asla kabul edilemez. Bunlar yabancı servisler tarafından Türkiye'de kutuplaşmayı arttırmak için yapılan kullanılan başlıklar. Göç kaosu teorisi gelecekte bizim başımıza problem olmasın. Nüfusu korkunç artan bir durum var.

Afgan gazeteci videosu gizli servislerin işi mi? - Resim : 4

"TALİBAN'IN ŞEHİRLERİ ELE GEÇİRME POLİTİKASI ÜLKEDEKİ İÇ SAVAŞI TETİKLEYECEĞİ ENDİŞELERİNİ ARTIRIYOR"

Anlaşma 2001 Eylül'ünde geldikleri Afganistan'dan tam 20 yıl sonra Eylül 2021'de çıkmaları ve Taliban ile anlaşma şeklindeydi. Anlaşmanın çoğu maddesi Taliban'ın lehineydi. Anlaşmadan sonra ABD Ağustos'un sonu gibi batılı ülkeler ile gitmiş olacak. ABD uçaklarının B52'ler ile devreye sokularak Taliban'ın bombalanması yapılan anlaşmayı da havada bıraktığı gibi gelecek dönemde şöyle endişeleri beraberinde getiriyor; Taliban'ın bu yayılma ve şehirleri ele geçirme politikasından daha hızlı hareket edeceği, ülkede başladığı belirtilen iç savaşı daha da tetikleyeceği, ortalığı daha da karıştıracağı endişelerini artırıyor. Bu içerideki insan hareketliliğini ve ülkeyi terk etme isteğini artıyor. Afganistan üzerine İran'a, İran üzerinden de Türkiye'ye doğru gelişleri artırabilir. Türkiye 2011'den beri Suriye savaşının yansımalarının tüm olumsuzlukları Türkiye'ye geliyor. Buna bir de Afganistan eklendiğinde bizim toplamamız çok zor olacak. Türkiye göçmen toplama merkezi değil. Büyük yüreği olan bir ülke. Sadece kapılarını değil kapı dışında da yardım ediyor, el uzatıyor.

"BATI OYUN İÇİNDE OYUN ÇEVİRİYOR. TÜRKİYE'NİN DİKKATLİ OLMASI LAZIM"

ABD'in bu operasyonları arttıkça Taliban daha da hırçınlaşacak. İç savaş daha da artacak. Türkiye müzakerelerde Afganistan Taliban meselesinin tüm detayıyla konuşuyor. Ancak Batı oyun içinde oyun çeviriyor. Verdiği sözlerin hiçbirini tutmaz. Türkiye'nin çok dikkatli olması lazım." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Afgan gazeteci videosu gizli servislerin işi mi? ile ilgili etiketler Metehan Demir metehan demir ile gündem afgan mülteciler gizli servisler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.