Adnan Oktar örgütünü aklama kararında skandal detay: Tam 1 milyar 50 milyonluk mal varlığı da iade edildi!  

Adnan Oktar organize suç örgütünü adeta aklayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nin verdiği skandal kararla ilgili bir detay daha ortaya çıktı. İstinaf 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar Suç Örgütü’nün el konulan 1 milyar 50 milyon liralık mal varlığını örgüte iade etmiş. Hukukçular bunun bir yetki gaspı olduğu görüşünde. 

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye, Adnan Oktar Suç Örgütü Davası'nda, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nin verdiği skandal kararı konuşuyor. 68 örgüt üyesinin salındığı, bütün cinsel suçların aklandığı, çocuk yaştaki kızların istismara uğramasının gözardı edildiği, 80 kişi tarafından turnike sistemine sokulan genç kızların “rızası var” denilerek adeta suçlu durumuna düşürüldüğü, örgüt üyesi tarafından vurulan polisin bile ifadesinin ciddiye alınmadığı skandal kararın yeni detayları ortaya çıktı.

1 MİLYAR 50 MİLYON LİRALIK MAL VARLIĞI ÖRGÜTE NASIL İADE EDİLİR?

Hukuk otoriterlerinin "hukuk skandalı" olarak niteledikleri, son yılların en ilginç tahliye kararına, bir yenisinin daha eklendiği öğrenildiği. SuperHaber'in yaptığı araştırmada, İstinaf 1. Ceza Dairesi'nin, Adnan Oktar Suç Örgütü'nün el konulan ve piyasa değerinin yaklaşık olarak 1 milyar 50 milyon lira olduğu ifade edilen malları, örgüt üyelerine iade ettiği kaydedildi.

"HUKUKA AYKIRI"

Bu yeni durumla ilgili görüşlerini belirten hukukçular, “İstinaf mahkemesi böyle bir karar veremez. Bunu yerel mahkeme olan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermesi gerekirdi. Yangından mal kaçırır gibi 68 kişiye tahliye vermesi, davanın içini boşaltmaya çalışması ve dahası örgütün mallarını iade etmesi hukuka aykırıdır. Bu daha önce sık karşılaştığımız bir durum değil. Burnumuza kötü kokular geliyor. Bu konuda Adnan Oktar davası mağdurlarının, HSK’ya yaptığı şikayetler olduğunu biliyoruz. Bu şikayeti değerlendirirken, HSK’nın bu mal varlığının iade edilmesi detayını da mutlaka göz önünde bulundurması gerekir” ifadelerini kullandılar. 

İŞTE ADNAN OKTAR DAVASI KARARI SONRASI İADE EDİLEN MAL VARLIKLARI!

-70 adet Mercedes, Audi, BMW çoğunlukta lüks araç
-3 zırhlı Range Rover
-2 zırhlı Mercedes
-1 zırhlı Jaguar
-1 Toyota Arazi zırhlı jeep
-Tuzla’da 600 metrekare havuzlu Tripleks villa
-Tuzla’da içinde birçok küçük mesken bulunan meyve bahçesi
-Dragos’ta kapalı ve açık yüzme havuzlu adalar manzaralı 4 katlı villa
-Çamlıca’da boğaz manzaralı süper lüks daire
-Sarıyer’de süper lüks villa
-Çengelköy’de 5 adet süper lüks daire
-Ulus’ta lüks Dubleks daire
-Ortaköy’de lüks 2 daire
-Beykoz’da Süper Lüks Daire
-Büyükada’da lüks daire
-Antalya Konyaaltı’nda Dubleks villa
-Antalya Konyaaltı’nda çeşitli taşınmazlar
-Örgütün mal varlığı taşınmazları ile birlikte 80 şirketi
-23 adet dürbünlü tüfek
-54 adet tabanca
-40 askeri telsiz
-5 adet çelik hücum yeleği

MAHKEME HEYETİ HSK’YA ŞİKAYET EDİLMİŞTİ!

Adnan Oktar Suç Örgütü üyesi 68 kişinin serbest bırakılması, örgütü tüm suçlardan aklayan bir karar verilmesi ve 1 milyar 50 milyon liralık mal varlığının jet hızıyla iade edilmesi üzerine, Adnan Oktar mağdurlarının avukatları HSK’ya şikayette bulunmuştu. Mahkeme heyetinin bağlantılarının ayrıntılı şekilde anlatıldığı, gerekçeli karardaki hukuksuzlukların madde madde sıralandığı şikayet dilekçesinde, heyet üyelerin ve yakınlarının para trafiğinin ve HTS kayıtlarının incelenmesi talep edilmişti.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Adnan Oktar örgütünü aklama kararında skandal detay: Tam 1 milyar 50 milyonluk mal varlığı da iade edildi!   ile ilgili etiketler Adnan Oktar Suç Örgütü mahkeme kararı mal varlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.