Adem Metan'ın iletişim sorunuyla ilgili bu satırları AK Parti'de nasıl yankılanacak?

İktidar cephesinde iletişim sorunu var mı? AK Parti'ye yakın gazeteciler bu konuyu tartışıyor. İsmi açıktan zikredilmese de, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un koordinesinde yürütülen çalışmalar eleştirilirken, halkla ilişkilerde muhalefetin gerisinde kalındığı yorumu yapılıyor. Bu tartışmada, İletişim Başkanlığına destekse sürpriz bir isimden geldi. Youtuber Adem Metan'ın "İletişim Başkanlığının kabahati yok" minvalindeki satırlarında kabahatli olarak işaret ettiği nokta ise oldukça sorunlu..

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a bir süredir iktidara yakın medyadan bazı isimler üstü kapalı da olsa bir takım eleştiriler yöneltiyor.

Eleştiriler, "AK Parti'nin iletişim" sorunu çerçevesinde ele alınırken, iktidar partisinin, muhalefetin manipülasyonları ve algı çalışmalarına yenik düştüğü görüşü pekçok isim tarafından dillendiriliyor.

İktidarın tüm olumlu adımları ve icraatlarına karşın, algı yönetiminde muhalefetin gerisinde kaldığı öne sürülürken, bu durumdan, ismi net bir şekilde telaffuz edilmese de, İletişim Başkanlığı ve dolayısıyla İletişim Başkanı Fahrettin Altun sorumlu tutuluyor.

Diğer yandan, iktidar cephesinde söz konusu tartışma devam ederken, eleştirilere yanıt sürpriz bir isimden geldi.

Ünlü Youtuber Adem Metan sosyal medya hesabından paylaştığı bir köşe yazısı ile İletişim Başkanlığını savundu ve yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu öne sürdü. İletişim Başkanlığına yakın bir isim olan Metan, "geçmiş dönemin başarılı iletişim stratejileri için daha avantajlı" olduğunu ima etti.

Metan, "AK Parti'deki İletişim Sorunu" başlıklı yazısında, "Özellikle rahmetli Erol Olçok'un müthiş pratik zekası ile AK Parti, Türkiye'de siyasal iletişimde çıtayı çok yukarılara koymuş bir parti. Hal böyle olunca da ne yaparsanız yapın hep damakta o imza yemeklerin tadı aranıyor." dedi.

Adem Metan'ın, yazısının devamında kullandığı ifadeler ise oldukça dikkat çekiciydi.

"O ZAMAN AK PARTİ BAŞARILIYDI..."

İletişim Başkanlığının bahse konu "iletişim sorunlarından" sorumlu olmadığını öne süren Metan, sorunların adresi olarak ise AK Parti'yi gösterdi! Ünlü Youtuber yazısında iktidar cephesinde tepkiyle karşılanabilecek şu cümleleri kullandı;

"Tabii ki Erol Olçok, farklı bir leveldi ama o zamanlarda Türkiye ve AK Parti'nin yelkeni rüzgarla doluydu. 2001 krizi sonrası hızla toparlanan ekonomi, sosyal alanda devrim niteliğinde alınan kararlar, altyapı ve imar alanında müthiş bir sıçrama, düşen işsizlik rakamları, yıllar sonra kontrol altına alınan enflasyon ve AB kapısını ilk kez bu kadar aralayan
bir Türkiye... İç ve dış politikada ardı arkası kesilmeyen başarılar her seçimden oyunu artırarak çıkan bir AK Parti.

En muhafazakarından en solcusuna, en liberalinden en devletçisine kadar her kesimden alkış alan AK Parti için halkla iletişim kurmak daha kolaydı. Herkes senin ne söyleyeceğine odaklanmışken kendini anlatmak bir nebze daha kolaydır. Hal böyle olunca da ister istemez iletişimde de o günler aranıyor. Ama fotografı doğru çekmek gerek."

"İLETİŞİM SORUNU AK PARTİ'DE"

Yazısının devamında Gezi olayları, 17 -25 Aralık FETÖ Kumpası, darbe girişimi, 6-8 Ekim olayları ve Türkiye'nin sınırlarında yaşanan krizleri hatırlatan Metan, "Bunca badireyi ve sonuçlarını yok sayarcasına AK Parti'de bir iletişim problemi var diyerek mevcut durumu özetlemek, yanlış teşhisden baska bir şey değildir. Yanlış teşhisten de doğru tedavi çıktığı görülmemiştir." dedi.

Asıl iletişim sorunun AK Parti içinde olduğunu da iddia eden Adem Metan "Çünkü bu iletişim problemi AK Parti'nin halkla iletişiminden daha çok kendi arasındaki iletişim. AK Parti'de son yıllarda söylem birliği noktasında bir sıkıntı yaşanıyor. " ifadelerini kullandı.

Bu iddiasının gerekçelerini de kendi açısından formüle etmeye çalışan Metan şunları kaydetti;

"Bunun en önemli nedeni de değişen ve gelişen iletişim mecraları. 2015 seçimlerinden bu yana AK Parti'de her milletvekili adayından her belediye başkan adayına kadar herkes kendi seçim kampanyasını yönetiyor. Ne söylemde birlik var, ne sloganlarda birlik var, ne vaatlerde birlik var…… Tek bir amaç var; seçilmekten bile daha önemli! Genel Merkezden, liderden övgü alabilmek.

Hal böyle olunca da müthis dağınık bir görüntü ortaya çıkıyor. Her kafadan bir ses, her adaydan farklı bir kampanya. Hatırlayalım seçim dönemlerini, il başkanlıkları bile reklam hazırlatıp TV'lerde yayınlatmıştı. Kurumsal söylem falan hak getire.

İşte bu dağınıklıktan dolayı diyorum ki AK Parti'nin en büyük iletişim sorunu kendi arasındadır.

Vatandaşla iletişimin çözüm yolu ise yaşanan onca badirenin önce ekonomi üzerindeki etkilerinin düzelmesinden, sonra da gergin atmosferin yumuşamasıyla toplumsal bir rahatlamadan geçer."

Adem Metan'ın iletişim sorunuyla ilgili bu satırları AK Parti'de nasıl yankılanacak? ile ilgili etiketler Adem Metan AK Parti Fahrettin Altun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.