ABD'de çöken binadan 14 gündür çalışmalar sürüyor: 86 kişi enkaz altından çıkarılamadı

ABD'nin Miami kentinde çöken 13 katlı binanın enkazında kalan 86 kişi hala çıkarılamadı. Arama kurtarma çalışmalarında toplam 54 kişinin cansız bedeni çıkarılırken, 14 gündür süren çalışmalarda artık kimsenin canlı çıkarılma ihtimalinin olmadığı bildirildi.

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami kentinin Surfside bölgesinde, 24 Haziran'da yarısı çöken 13 katlı binanın enkazında devam eden arama kurtarma çalışmalarında çıkarılan cansız bedenlerin sayısı 54'e yükseldi.

Miami-Dade Belediye Başkanı Daniella Levine Cava, basın toplantısında, binanın enkazında süren çalışmalarda 8 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

86 KİŞİ HALA ÇIKARILAMADI

Cava, bulunan toplam 54 kişiden 33'ünün kimliğinin belirlendiğini kaydederek 86 kişinin ise hala kayıp olduğunu belirtti.

ABD'de çöken binadan 14 gündür çalışmalar sürüyor: 86 kişi enkaz altından çıkarılamadı

CANLI BULMA İHTİMALİ YOK

Arama ve kurtarma çalışmaları 14'üncü gününü tamamlarken Cava, bundan sonra enkazdan canlı insan bulma ihtimalinin kalmadığını, bu nedenle çalışmaları bu yönde değiştireceklerini bildirdi.

"Bu noktada arama kurtarma çalışmalarında bize sunulan tüm seçenekleri gerçekten tükettik. Hepimiz Tanrı'dan bir mucize istedik." diyen Cava, zor da olsa arama ve kurtarma yerine arama ve enkaz kaldırma çalışmasına geçme kararı alındığını söyledi.

LÜKS BİNANIN YARISI ÇÖKMÜŞTÜ

Miami Beach'ın kuzeyinde, yaklaşık 5 bin 600 nüfuslu Surfside yerleşkesinde, 24 Haziran'da 13 katlı 270 dairelik "Champlain" adlı lüks kondo binasının yarısı aniden çökmüştü.

YAPISAL HASAR BULUNDU

Surfside bölge yetkilileri, bina yönetimi ile 2018'de yapılan yazışmalarda, 1981 yapımı binada büyük yapısal hasar bulunduğuna dikkati çekmiş, çatlayan kolonları ve ufalanmaya başlayan betonunda yaklaşık 9 milyon dolarlık tamirat gerektiğini bildirmişti.

ABD'de çöken binadan 14 gündür çalışmalar sürüyor: 86 kişi enkaz altından çıkarılamadı ile ilgili etiketler ABD Miami Enkaz arama kurtarma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.