ABD ve İngiltere’nin tercihi Ekrem İmamoğlu mu?

Son dönemde ABD ve İngiltere'nin İstanbul'a ilgisi dikkat çekici boyuta ulaştı. Ancak, Amerikan ve İngiliz diplomatlar İstanbul'a kentin tarihi güzelliklerini görmek için değil, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluşmak için geliyor.

Geçtiğimiz gün ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, güven mektubunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduktan kısa bir süre sonra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Saraçhane’deki makam odasında ziyaret etti.

Bu konuyu Yeni Şafak'taki köşesine taşıyan Mehmet Acet, ziyareti, "Alâkadar olmanın bir tık ötesinde, bu mesainin arka planında muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmalarına müdahil olma iradesi var tabii." şeklinde yorumladı.

Acet, "ABD ve İngiltere’nin tercihi Ekrem İmamoğlu mu?" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Üstelik bu ziyaret, kendisinin çok kısa bir süre önce İngiltere Büyükelçisi ile balıkçı buluşmasının ortaya çıkmasından, İstanbul’un kara teslim olduğu öyle bir günde şehirle yeterince ilgilenmeyip öyle bir görüşmeye gittiği için eleştirilere hedef olmasından çok kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Yani ziyaretin ‘göstere göstere’ yapıldığı izlenimini verecek şekilde.

İkametgâh olarak Ankara’yı kullanan ABD ve İngiltere büyükelçilerinin İmamoğlu’na bu kadar yakın ilgi göstermelerini, kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatını taşıyor olmasıyla ilişkilendirmek yeterli bir yorum olur mu? Elbette olmaz."

"FETÖ VE YPG'Yİ KİM KOLLAYACAKSA ONU ADAY GÖSTERECEKLER..."

Bu konuda akademisyen İdris Kardaş'tan gelen değerlendirmeler de çok çarpıcıydı...

Acet'in yazısı üzerine, sosyal medyada bir paylaşım yapan İdris Kardaş şunları kaydetti;

"ABD’nin kendi çıkarları için yatırım yaptığı FETÖ ve YPG’yi kim kollayacaksa onu aday gösterecekler.

Bu örgütler ABD’nin küresel alanda da en maliyetli yatırımları. Gözü gibi koruyacak 1 vesayetçi arıyorlar.

ABD’nin projelerine karşı savaşan, planları bozan Erdoğan’ın aksine."

ABD ve İngiltere’nin tercihi Ekrem İmamoğlu mu? ile ilgili etiketler İmamoğlu ABD İngiltere Büyükelçi mehmet acet idris kardaş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.