ABD Kiev Büyükelçiliğinde ne oluyor? Boşaltılan binaya pizza siparişi!

Ukrayna ve Rusya sınırındaki gerginlik, artık her an kopması beklenen bir ipmişçesine her an patlak vermeyi bekliyor. Durum, hiç bugünkü kadar ciddi olmamıştı. ABD, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Büyükelçilik personelini geri çekeceğini açıkladı; elçilikten tahliye mesajı yayımlandı. Alınan bilgilere göre Amerikalılar daha sonra Kiev Büyükelçiliği'ne pizza sipariş etti. Pizzacı, personelin hala binada olduğunu ifade etti.

Ukrayna, eğer bir mucize yaşanmazsa, ABD'nin ipiyle kuyuya inmiş bir başka ülke olarak Afganistan'ın kaderinin aynısını yaşayabilir. 

ABD Kiev'deki Büyükelçilğini tahliye kararı verdi. ABD askerlerin de Ukrayna'dan tahliye edildiğine dair iddialar var. 

TAHLİYE EMRİNDEN SONRA BÜYÜKELÇİLİĞE PİZZA SİPARİŞ EDİLDİ

Alınan bilgilere göre, birkaç saat önce ABD'nin Kiev Büyükelçiliği'ne bir pizza sipariş edildi ve içeride hala birilerinin olduğu görüldü. 

SUV ARAÇLARIN YOĞUN TRAFİĞİ

Öte yandan, aynı saatlerde Büyükelçilik binası önünde SUV araçların yoğun mesaisinin başladığı görüldü. Büyük beyaz araçların Büyükelçilik binasına girip çıktıkları anlar çevredekilerin dikkatinden kaçmadı. 

NE OLMUŞTU?

ADIM ADIM ABD'NİN UKRAYNA'YI YÜZÜSTÜ BIRAKMA VE KAÇMA AŞAMALARI

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta Ukrayna'yı ortada bırakacağının ilk sinyalini vererek 'büyük bir işgalde tepki veririz' gibi bir açıklamayla herkesi şoka uğratmıştı. Zira sözleri, 'küçük işgallere' yeşil ışık yakıyordu.

Bunun üzerine ilk kez Ukrayna'dan ABD'nin 'sava çıkacak' açıklamalarına yalanlama geldi ve 'ortalığı germeyin' ifadesi kullanıldı. Ukrayna, ABD'nin kendisini piyon olarak kullandığını anlamıştı ama artık çok geçti

ABD: 'AHLAKİ BİR YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ YOKTUR'

Geçtiğimiz günlerde ABD'de sunulan bir yasa tasarısı şok etkisi yaratmış ve ardından söylenen 'ABD'nin Ukrayna'ya bir destek verme ve yardım etme ahlaki veya hukuki yükümlülüğü yoktur' cümlesi, Batı'nın Ukrayna'yı kendi deyimleriyle, 'otobüsün altına attığının' en açık göstergesiydi.

Bunu gören Almanya, Rusya ile arayı bozmaya değer bir şansın bulunmadını anlayıp Ukrayna'ya 'kask' göndermiş, Kiev Belediye Başkanı, Almanya'yı yerden yere vurmuştu. 

ABD, UKRAYNA'DAKİ ASKERLERİNE DE TAHLİYE EMRİ VERDİ

Son gelen bilgiler, ABD askerlerinin de adeta batan bir gemiden kaçan farelermişçesine Ukrayna'yı terk etmekte oldukları yönünde. 

Kabil'den sadece aylar sonra ABD bu kez de Kiev'de aşağılanmakta ve yine personelini son anda geri çekmekte. 

 

Kaynak: SuperHaber - Cengiz Büyükuncu

ABD Kiev Büyükelçiliğinde ne oluyor? Boşaltılan binaya pizza siparişi! ile ilgili etiketler Ukrayna ABD pizza siparişi elçilik son durum detay
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.