6'lı masanın cumhurbaşkanı adayını kim belirleyecek?

Dün 6 muhalefet partisi, 5. kez bir araya gelmiş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğindeki toplantıdan da Cumhurbaşkanı adayı çıkmamıştı. Muhalefetin halen bir isim açıklamaması akıllara CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın 'Ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı yapacaklar' sözlerini getirdi.

Dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in daveti üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

6'lı masanın 5. toplantının ardından da cumhurbaşkanı adayını açıklamaması, akıllara CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın sözlerini getirdi. Savaş, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı adayı sadece başarı sadece birikimle olmuyor. Ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı yapacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vurgusu yapan 6 muhalefet lideri daha önce de hazırladıkları bildiriyi bir büyükelçiye onaylatarak yayınlamış ve büyük tepki almıştı.

 

 

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayını kim belirleyecek? ile ilgili etiketler 6lı masa 6 muhalefet lideri 6 muhalefet partisi cumhurbaşkanı adayı
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.