5 yıl içinde Mars'a ayak basıyoruz! SpaceX, Mars projesini anlatan animasyonunu paylaştı...

Elon Musk, yepyeni bir kısa animasyonla önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde insanları Mars'a nasıl indirmeyi planladığını anlattı. İşte Elon Musk'ın uzay şirketi tarafından paylaşılan o Mars planı...

Elon Musk'ın yönettiği uzay şirketi olan SpaceX, insanların 3 milyar dolarlık Starship aracılığıyla Mars'a nasıl ulaşacağına dair bir fikir sağlayan animasyonlu bilgilendirme videosunu yayınladı. 

Gerçeksi, çarpıcı animasyonlu görüntülerle ve Interstellar filminden alınmışa benzeyen dünya dışı bir film müziğine sahip olan dramatik klipte, uzay aracı uzaya kalkışa hazırlanmak için fırlatma rampasının üzerine yerleştirilmiş olarak görülüyor. İlk aşamada roket, onu yörüngeye itecek devasa bir iticiden ayrılıyor. Belirtmek gerekir ki bu fırlatma aracı, 7 milyon kilogram kaldırma itiş gücü üretebilen 33 Raptor motorunu taşıyor.

5 yıl içinde Mars'a ayak basıyoruz! SpaceX, Mars projesini anlatan animasyonunu paylaştı...

SpaceX tarafından yayınlanan Mars animasyonu, Musk'ın düzinelerce Starship uzay aracının fırlatma rampaları yardımıyla gelip gittiği uzun yıllar geleceğe yönelik vizyonunu gösteriyor.

Ayrıca yolculuğun ilk seyahat olmadığı ve Mars'ta dev bir kubbe içinde insan yerleşimi olduğu görülüyor. Sonrasında SpaceX tarafından üretilen Starship uzay aracı Mars'a iniyor.

Starship'in geliştirilmesi, Elon Musk'ın şehirler inşa etme umuduyla Mars'ta bir insan kolonisi oluşturarak insanları 'gezegenler arası bir medeniyet' haline getirme vizyonunu taşıyor. Bunların yanı sıra Starship, Ay yolculuğundan 250 kat daha uzak bir yolculukta 100 kişiye kadar insanı Mars yüzeyine taşıyabilecek. Bu, yolcuların yaklaşık altı ayı yolda geçireceği anlamına geliyor.

Mars, insanlar için olası bir alternatif ev olarak seçildi, çünkü Dünya'ya en yakın mesafede olan Kızıl Gezegen, yaşanabilir en yakın gezengenlerden biridir. 

Geçtiğimiz senenin Mart ayında Elon Musk, insanları Mars'a götürmek için mümkün olan en erken tarihi 2029 yılı olarak gördüğünü tweetlemişti.

5 yıl içinde Mars'a ayak basıyoruz! SpaceX, Mars projesini anlatan animasyonunu paylaştı... ile ilgili etiketler Mars Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.