42. yılında darbenin perde arkası… 12 Eylül'e nasıl gelindi, Kenan Evren’in önü nasıl açıldı?

12 Eylül dosyası SuperHaber YouTube kanalında yayında...

12 Eylül tarihi, Cumhuriyet tarihine adeta bir kara gün gibi geçti. Darbenin gelişi ve sonrasında yaşananlar, Türkiye’nin neredeyse tüm alanlarına olumsuz etkisi oldu. Düşünüleninin aksine sadece siyaset, ekonomi, akademi, eğitim, sosyal hayat ve benzerleri darbe yememişti. Darbeden Türk ordusu da büyük zarar görmüştü. Bu zararın telafisi için üzerinden çokça zaman geçmesi gerekti. Hatta bazı konularda etki halen devam ediyor. En güncel örneği, Yunanistan’ın NATO’ya yeniden alınması ve bugün karşımızdaki ittifaklar olarak karşımıza çıkıyor.

12 Eylül darbe sürecine nasıl gelindi? Ortam nasıl, kimler eliyle hazırlandı? ABD’nin Jimmy Carter döneminde geliştirdiği strateji, 12 Eylül darbesinin önünü nasıl açtı? 12Eylül darbesiyle sonlanan süreçte neler yaşandı? Gençlerimizi birbirlerine kırdıran gücün planı nasıl işledi? Amerikan merkezli operasyonda Kenan Evren’in önü nasıl açıldı?

12 Eylül’ün pek de popüler olmayan gerekçeleri ve sonuçlarını aktardığımız dosyamızın kapağını açıyoruz.

12 Eylül dosyasını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

42. yılında darbenin perde arkası… 12 Eylül'e nasıl gelindi, Kenan Evren’in önü nasıl açıldı? ile ilgili etiketler Kenan Evren 12 Eylül 12 Eylül darbesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.