4 milyar darbe yiyen Türk patron kim?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gümrük muhafaza ekiplerince Kocaeli’de bir limanda bulunan konteynerin içerisinde dün toplam 540 kilo ağırlığında kokain ele geçirildiğini açıklamıştı. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’in aldığı bilgilere göre, piyasa değeri yaklaşık 4 milyar lira olduğu öğrenilen kokainin Güney Amerikalı ortakla Türk bir iş adamına ait olduğu tespit edildi. Polis, şimdi o Türk iş adamının kimliğini belirlemeye çalışıyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllardan beri başta bölücü terör örgütü PKK ve diğer çeşitli terör örgütleri ile mücadele eden Türkiye, uyuşturucu ile mücadele de de başarılı sonuçlar almaya devam ediyor.

 9 ÜLKEDE AYNI ANDA OPERASYON YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, uyuşturucu ve uyuşturucu gelirlerine karşı, 9 ülkeyle birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu olan "Bataklık Operasyonu" yapılmıştı. Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, 11 ilde 110 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda, 94 şüpheliden 74'ü gözaltına alınırken, şüphelilerin banka hesaplarında görülen 70 milyon civarındaki mevduata el konulmuştu.Yakalananlar arasında “Türk Escobar” olarak bilinen Nejat Daş ile birlikte, bir emniyet müdürü ve 2 polis memuru da vardı.

BREZİLYA’DAN BARSELONA’YA ORADAN DİLOVASI’NA GELMİŞ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan dün yaptığı açıklamada, Gümrük muhafaza ekiplerince Kocaeli’nde şüpheli olarak önceden tespit edilen 6 konteynerin içinde toplam 540 kilo kokain ele geçirildiğini açıkladı. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel de bu açıklamanın ardından bugüne kadar gümrüklerde tek seferde yakalanan en büyük kokain miktarının geliş güzergahını ve piyasa değerini araştırmaya başladı.

Polisin yaptığı araştırmalara göre, uyuşturucu gemiye Brezilya’dan yüklendi ve önce İspanya’nın Barselona şehrine uğradı. Burada uyuşturucunun başka bir bölümünün bırakılmasından sonra toplam 540 kiloluk bölümü İstanbul’da dağıtılmak üzere, yeni utuşturucu rotadı olan Kocaeli’nin Dilovası Limanı’na geldi.

4 milyar darbe yiyen Türk patron kim? - Resim : 3

ŞİFRE OLARAK ‘KUŞ FOTOĞRAFI’ KULLANILMIŞ

Ele geçirilen maddelere ekipler tarafından el konulurken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınmıştı. Ele geçirilen maddeler daha sonra Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne getirilmişti. Görüntülenen kokainin etrafının madenle kaplandığı ve paketlerin üzerinde, uyuşturucu tacirlerinin aralarında şifre olarak kullandığı kuş fotoğraflarının olması dikkat çekmişti.

4 milyar darbe yiyen Türk patron kim? - Resim : 4

İSTANBUL’DA PİYASA DEĞERİ 4 MİLYAR TL

Yine SuperHaber’in elde ettiğİ özel bilgilere göre, Dilovası’na indirilen konteyner, yine Kocaeli’nde belirlenen bir depoda açılacak ve İstanbul’a nakledilecekti. Daha sonra başta Ataşehir, Beykoz, Etiler, Ulus, Sarıyer, Kadıköy, Beşiktaş, Bahçeşehir ve Beylikdüzü ilçelerine dağıtılacaktı. Kokainin piyasa değerinin yaklaşık 4 milyar TL olduğunu tespit edildi.

4 milyar darbe yiyen Türk patron kim? - Resim : 5

KOKAİNİN TÜRK SAHİBİ İŞ ADAMI KİM?

Öte yandan Güney Amerikalı bir ortağı olduğu belirlenen, 540 kilo kokainin, Türk ortağı iş adamı olduğu ve kimliğinin belirlenmeye çalışıldığı öğrenildi. Polis, kokainin sahibi olduğu şüphesi bulunan 5 iş adamının takip edildiğini, yerli ve uluslararası bankalardaki para hareketleri ile telefonun yanı sıra özel  programlar ile yapılan görüşmelerin deşifresi sonrası operasyon yapılacağı belirttiler.

4 milyar darbe yiyen Türk patron kim? - Resim : 6

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.