31 Aralık yasak olacak mı? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?

Yeni Nu varyantının yayılması ile birlikte 31 Aralık gecesinde kalabalık oluşacağından yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı sorusu akıllara geldi. Geçtiğimiz sene 31 Aralık gecesinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması yeniden akıllara geldi. Peki, 31 Aralık’ta yasak gelecek mi?

Yeni yıla sayılı günler kala 2022 heyecanı yaşanmaya başlarken sokağa çıkma yasağı bir kez daha gündem oldu. Koronavirüs salgının dünyada ve ülkemizde etkileri tüm hızıyla devam ederken 2021 senesinin son günü olan 31 Aralık tarihinde sokağa çıkma kısıtlaması gelmişti.

Vatandaşlar şimdi de 31 Aralık-1 Ocak 2022 yılbaşı gecesi sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna yanıt ararken henüz bu konuda bir bilgilendirme yapılmadı.

31 Aralık Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bugün yapılan AK Parti MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada dünya gündeminde yer alan Omicron varyantının ülkemizde vakasına şuan için rastlanmadığı ve bu bağlamda kapanma uygulanmasının düşünülmediği söyledi. Bu bilgiler ışığında bugün için yılbaşı gecesinde sokağa çıkma yasağı uygulanması konusunda bir karar alınmış değil.

31 Aralık yasak olacak mı? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti MYK toplantısı sonrası omicron varyantı ile ilgili, "Türkiye'de şu anda vaka görülmedi. Varyantın olması da zaten önlemlerimizi değiştirmiyor. Dün Uğur Hoca'yla görüştüm. 1-2 hafta içinde MRNA aşısının yeni varyant üzerindeki etkinliğini açıklayacaklar. Yeni bir aşı içeriğine ihtiyaç olup olmadığı belli olacak" dedi. Yeni varyant için henüz ilave tedbire gerek olmadığına işaret eden Koca, "Bir kapatma düşünmüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de görülmediği için belirtilerin tam olarak bilinmediğini söyleyen Koca, "Bulaşıcıcılığı deltadan daha yüksek ama sürveyans daha düşük bile olabilir ama birkaç hafta içinde netleşir" dedi.

31 Aralık yasak olacak mı? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? ile ilgili etiketler Yılbaşı 31 Aralık sokak sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.